24 juni 2017

ArkMS: Vanaf je Mac streamen naar een TV met DLNA

Wanneer je een nieuwe Flatscreen TV koopt dan is deze in de meeste gevallen voorzien van Smart TV functionaliteit. De kwaliteit van de software is echter niet altijd erg hoog. Iets wat direct opvalt bij de veeleisende Apple gebruiker.

Een pluspunt van een Smart TV is dat deze in de meeste gevallen ondersteuning bieden voor UPnP/DLNA, een standaard waarmee je muziek, afbeeldingen of video’s naar de TV kunt sturen met een applicatie als ArkMS.

Wat is DLNA en UPnP?

DLNA is een afkorting voor 'Digital Living Network Alliance' een de gedefinieerde standaard voor het streamen van content. Een groot aantal fabrikanten hebben zich aangesloten bij deze alliantie om tot duidelijke richtlijnen te komen voor het delen van bestanden tussen verschillende apparaten onafhankelijk van het merk.

De onderliggende techniek van DLNA is UPnP (Universal Plug and Play). Het protocol zorgt ervoor dat de twee devices die gegevens willen uitwisselen met elkaar kunnen communiceren zonder dat er verdere handmatige configuratie nodig is. Je kunt UPnP vergelijken met Bonjour dat door iOS en macOS wordt gebruikt.

Video streamen van je Mac naar een TV met ArkMS

Wanneer je TV DLNA ondersteunt dan kun je met behulp van de macOS applicatie ArkMS direct video's streamen naar je TV. De werking van ArkMS is uiterst simpel:

• Start de applicatie.
• Selecteer een map met video's, muziek of foto's.
• Klik op 'Start' om de server te starten.

arkms dlna macos osx

Hierna activeer je op de TV de optie om te bladeren in je netwerk (dit is per type TV anders). Wanneer je de optie hebt gevonden zal je zien dat je Mac in de lijst van beschikbare media servers staat. Selecteer je Mac en je kunt direct de video-, foto en muziekbestanden vanaf je Mac streamen naar je TV.

Je kunt ook streamen naar een Xbox en PlayStation mocht je TV geen DLNA functionaliteit hebben.

ArkMS downloaden

ArkMS werkt super eenvoudig en is zeer stabiel. Weet je niet zeker of je TV DLNA ondersteunt, geen probleem je kunt de applicatie de eerste 14 dagen gratis uitproberen. Na de trail periode kun je de applicatie aanschaffen voor € 14,99 (op het moment van schrijven krijg je 25% korting).

Download gratis de trail versie van ArkMS.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!