Menu

2 februari 2015

OS X: Locatievoorziening gegevens beheren en bekijken

locatie-retina-icon

Zoals in iOS, kun je ook onder OS X gebruik maken van de locatievoorzieningen. Bepaalde applicaties, denk hierbij aan Safari, Kaarten, Twitter, enzovoorts maken gebruik van je locatie voor verschillende doeleinden. Ben je nieuwsgierig welke applicatie zijn dan moet je in de Systeemvoorkeuren zijn.

Hier kun je snel bekijken welke applicaties gebruikmaken van je locatie en kun je deze beheren of zelfs de toegang tot je locatie ontzeggen. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en Privacy ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen.

Klik eventueel op het hangslot om de instellingen te ontgrendelen, hiervoor dien je het beheerders wachtwoord invoeren. Je kunt hierna de applicaties die gebruik maken van je locatie beheren en eventueel de toegang ontzeggen.

locatiebepalingyose

Wanneer een applicatie of OS X gebruik maakt van je locatie zal er in de menubalk een pijl-symbool tevoorschijn komen. Zodra deze aanwezig is in de menubalk weet je dat OS X gebruik maakt van locatie bepaling, door erop te klikken krijg je onmiddellijk een overzicht van alle applicaties en diensten die gebruik maken de locatie-bepaling.

geupdate artikel

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: