24 juni 2017

Mac: Gegevens van locatievoorzieningen beheren en bekijken

Zoals in iOS, kun je ook onder macOS (OS X) gebruikmaken van de locatievoorzieningen. Bepaalde applicaties, denk hierbij aan Safari, Kaarten, Twitter, enzovoorts maken gebruik van je locatie voor verschillende doeleinden. Ben je nieuwsgierig welke applicatie zijn dan moet je in de Systeemvoorkeuren zijn.

Via de instellingen kun je snel bekijken welke applicaties gebruikmaken van je locatie. Daarnaast kun je ook per applicatie de toegang tot je locatie ontzeggen. Ook het Mac-systeem maakt gebruik van de locatievoorzieningen, dit kan zijn voor 'Zoek mijn Mac' of om de tijdzone in te stellen. Via de instellingen kun je zelf bepalen welke apps en systeemvoorzieningen deze gegevens mogen gebruiken.

Privacy en locatievoorzieningen beheren op een Mac

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Beveiliging en Privacy'
• Open het tabblad 'Privacy'
• Klik in de kolom op 'Locatievoorzieningen'

Klik eventueel op het hangslot om de instellingen te ontgrendelen, hiervoor dien je het beheerderswachtwoord invoeren. Pas hierna kun je de applicaties die gebruikmaken van je locatie beheren en eventueel de toegang ontzeggen.

locatievoorzieningen in OS X en Macos beheren
Naast de apps kun je ook de instellingen voor het systeem beheren, klik op de knop 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen'.

Wanneer een applicatie of het systeem gebruikmaakt van je locatie zal er in de menubalk een pijl-symbool tevoorschijn komen. Zodra deze aanwezig is in de menubalk weet je dat je Mac gebruikmaakt van locatiebepaling, door er op te klikken krijg je onmiddellijk een overzicht van alle applicaties en diensten die gebruikmaken de locatie-bepaling.

Lees ook: Bescherm je privacy door formulieren uit te schakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!