1 februari 2017

Wat betekent de melding: Update voor aanbiederinstellingen?

iPhone 6 en iPhone 6 plus

Een aantal keer per jaar krijg je een melding op je iPhone dat er een update is voor de aanbiederinstellingen (carrier updates). De aanbiederinstellingen zijn niet afkomstig van Apple, maar van je provider. De instellingen zorgen ervoor dat de iPhone kan communiceren met het netwerk van je provider zoals KPN, Vodafone, Simyo, etc.

Wat doen aanbiederinstellingen?

Wanneer er een update is van de aanbiederinstellingen houdt dit vaak in dat er enkele technische wijzigingen worden doorgevoerd, voorbeeld hiervan zijn de instellingen voor internet toegang.

aanbiederinstellingen update iOS iPhone

Deze updates kunnen ook grote nieuwigheden bevatten, voorbeeld hiervan is het activeren van persoonlijke hotspot en het activeren van 4G-netwerk. Verder houden de aanbiederinstellingen op dit moment 'visual voicemail' tegen, als je provider dit wilt ondersteunen moeten ze dus eerst de aanbiederinstellingen updaten.

Het is aan te raden alle updates voor aanbiederinstellingen te installeren, dit omdat ze nauw verbonden zijn met de goede werking van je iPhone.

Hoe aanbiederinstellingen updaten?

Wanneer er nieuwe opties en functies van je provider zijn, verschijnen deze automatisch op je iPhone. Er opent een melding die vraagt of je ze wilt downloaden en installeren (werk bij).

Omdat het om een klein bestand gaat duurt het updaten ook niet lang en moet in de meeste gevallen je iPhone niet herstart worden. Heb je de melding genegeerd? Dan kun je de update installeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info, hier kun je overigens ook de huidige software van je aanbieder bekijken.

Lees ook: 36 tips om de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch te verlengen

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jan Aukes

  26 mei 2015 om 17:41

  Het kan ook zo zijn dat met een update bepaalde functies worden uitgeschakeld. Zo was bij mij visual voicemail inclusief maar nu moet ik bijbetalen om het weer ingeschakeld te krijgen.

 • Coen

  21 februari 2016 om 8:25

  Het woord ‘aanbieder’ is verwarrend en laat denken dat het om reclame oid gaat. Apple heeft hier het woord ‘provider’ letterlijk vertaald. Ze kunnen beter het woord ‘provider’ gebruiken.

 • John

  21 juli 2016 om 11:24

  bij mij geeft hij aan dat er maar 33 apps zijn en missen er dus een paar. daarvoor kan ik dus ook geen data gebruiken iemand een oplossing??

 • Nata

  9 september 2017 om 23:02

  Dus is veilig? Mijn man en ik twijfelde altijd en klikte op nu niet. Nu we dit gelezen hebben is wel update. Thnx.

 • Wesley Fabry

  10 september 2017 om 18:06

  @nata dat is het zeker, gewoon een update van je provider. Niets bijzonders.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!