7 september 2017

WATCHwatchOS: Een foto of fotoalbum als wijzerplaat instellen

Apple Watch icon voor Foto's

De Apple Watch beschikt over een aantal leuke wijzerplaten, vanaf watchOS 2 heb je de mogelijkheid om foto's als achtergrond te gebruiken. Welke foto's je gebruikt mag je zelf bepalen, wat dacht je van je vakantiefoto's of prachtige wallpapers.

Het leuke van deze optie is dat je ervoor kunt kiezen om altijd dezelfde foto te gebruiken als achtergrond voor je wijzerplaat. Maar je kunt ook een fotoalbum kiezen, dan wordt de foto automatisch gewisseld bij het activeren van de klok.

Foto wijzerplaat instellen en synchroniseren met de Apple Watch

Om een foto als achtergrond in te stellen moet je eerst een fotoalbum synchroniseren met je Apple Watch, dit doe je via onderstaande stappen:
• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Navigeer naar het tabblad 'Mijn Watch'
• Open 'Foto's'
• Tik op 'Foto's uit album' en kies een gewenst album

fotoalbum wijzerplaat

Een wijzerplaat met fotoalbum is altijd het album dat je instelt in de Apple Watch applicatie op je iPhone. De wijzerplaat kun je activeren door de klok op de Apple Watch te openen, druk stevig op het scherm (force touch) en veeg naar links om op de plus-knop te tikken. Scroll met de digitale kroon tot je de wijzerplaat 'Fotoalbum' ziet, tik op de wijzerplaat om hem te activeren. Vanaf dat moment is de wijzerplaat actief en wordt telkens een nieuwe foto getoond bij het activeren van de Apple Watch.

Wanneer je kiest voor de wijzerplaat 'Foto' kun je deze aanmaken met slechts één foto. Uiteraard kun je de foto-wijzerplaten ook beheren en aanmaken via de Apple Watch applicatie op je iPhone. Hoe dat werkt lees je hier uitgebreid terug.

foto als wijzerplaat

Slechts één foto als wijzerplaat instellen is ook mogelijk via de Foto’s applicatie op je Apple Watch. Open deze app en selecteer de foto die je als wijzerplaat wilt gebruiken. Pas eventueel de grootte van de foto aan met de digtale kroon en je vinger. Druk daarna stevig op het scherm en tik op de optie 'Maak wijzerplaat', onmiddellijk wordt de foto als wijzerplaat ingesteld.

Foto-wijzerplaten aanmaken via Foto's op de iPhone

Vanaf iOS 11 kun je een foto-wijzerplaat ook aanmaken vanuit de Foto's app op je iPhone. Navigeer naar de foto die je wilt instellen als wijzerplaat en tik op de deelknop (vierkant met pijl omhoog). Kies vervolgens voor de optie 'maak wijzerplaat aan', daarna heb je de keuze om een gewone foto-wijzerplaat aan te maken of de nieuwe caleidoscoop wijzerplaat (vanaf watchOS 4).

Al enige jaren kun je hier op appletips prachtige en stijlvolle wallpapers downloaden voor je iPhone, iPad, Mac en nu ook voor de Apple Watch. Deze wallpapers zijn speciaal geselecteerd voor het Apple Watch scherm en hebben al de juiste grootte, je kunt ze bekijken op onze iCandy pagina.Reacties


 • Niek Baars

  23 september 2015 om 14:36

  Wijzerplaat fotoalbum: nu al mijn favoriete wijzerplaat

 • Joyce

  27 september 2015 om 21:08

  Ik heb alle stappen gedaan maar krijg bij mijn foto niet de optie om hem als wijzerplaat in te stellen,,help!

 • Annette

  3 oktober 2015 om 13:48

  Foto’s als wijzerplaat is top. Jammer dat je niet zelf de overige onderdelen op de wijzerplaat kunt kiezen cq toevoegen.

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2015 om 15:01

  Dat klopt annette, ook een ergernis van mij, wil graag overal complicaties aanmaken..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!