23 september 2015

WATCHwatchOS 2: Een foto of album als wijzerplaat instellen

Apple Watch icon voor Foto's

Een nieuwe wijzerplaat in watchOS 2 is de mogelijkheid om foto’s als achtergrond te gebruiken. Welke foto’s je gebruikt mag je zelf bepalen, wat dacht je van je vakantiefoto’s of prachtige wallpapers. Je kunt steeds dezelfde foto als achtergrond gebruiken, maar ook een geheel fotoalbum. Hoe je dit doet leggen we hieronder uit.

Om een foto als achtergrond in te stellen moet je eerst een fotoalbum synchroniseren met je Apple Watch, dit doe je via de Apple Watch applicatie op je iPhone. Open deze, navigeer naar het tabblad 'Mijn Watch' en open 'Foto’s'. Tik op 'Gesynchroniseerd album' en kies een gewenst album.

fotoalbum wijzerplaat

Een wijzerplaat met fotoalbum is altijd het album dat je instelt in de Apple Watch applicatie op je iPhone. De wijzerplaat kun je activeren door de klok op de Apple Watch te openen, druk stevig op het scherm (force touch) en veeg naar links om op de plus-knop te tikken.

Scroll met de digitale kroon tot je de wijzerplaat 'Fotoalbum' ziet, tik op de wijzerplaat om hem te activeren. Vanaf dat moment is de wijzerplaat actief en wordt telkens een nieuwe foto getoond bij het activeren van de Apple Watch.

foto als wijzerplaat

Slechts één foto als wijzerplaat instellen is ook mogelijk, dit kun je doen via 'Wijzerplaten', maar het werkt iets eenvoudiger via de Foto’s applicatie. Open deze app op je Apple Watch en selecteer de foto die je als wijzerplaat wilt gebruiken.

Pas eventueel de grootte van de foto aan met de digtale kroon en je vinger. Druk daarna stevig op het scherm en tik op de optie 'Maak wijzerplaat', onmiddellijk wordt de foto als wijzerplaat ingesteld.

Al enige jaren kun je hier op appletips prachtige en stijlvolle wallpapers downloaden voor je iPhone, iPad, Mac en nu ook voor de Apple Watch. Deze wallpapers zijn speciaal geselecteerd voor het Apple Watch scherm en hebben al de juiste grootte, je kunt ze vanaf nu bekijken op onze iCandy pagina.Reacties


 • Niek Baars

  23 september 2015 om 14:36

  Wijzerplaat fotoalbum: nu al mijn favoriete wijzerplaat

 • Joyce

  27 september 2015 om 21:08

  Ik heb alle stappen gedaan maar krijg bij mijn foto niet de optie om hem als wijzerplaat in te stellen,,help!

 • Annette

  3 oktober 2015 om 13:48

  Foto’s als wijzerplaat is top. Jammer dat je niet zelf de overige onderdelen op de wijzerplaat kunt kiezen cq toevoegen.

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2015 om 15:01

  Dat klopt annette, ook een ergernis van mij, wil graag overal complicaties aanmaken..

Een reactie toevoegen: