24 december 2016

AirPods: Batterijstatus raadplegen en opladen

Apple AirPods

De draadloze AirPods zijn ontzettend handig in gebruik, zonder snoeren is het namelijk fijner muziek luisteren. Beide oortjes zijn voorzien van een batterij en kunnen worden opgeladen door de AirPods in de oplaadcase te steken.

De batterij van één pod gaan zo'n 5 uur mee. Let wel, dit is alleen bij het luisteren van muziek, gebruik je de pods om mee te bellen dan is de batterijduur slechts 2 uur. Dankzij de oplaadcase die ook een batterij bevat kun je de luistertijd opkrikken naar 24 uur. Wanneer je de AirPods 15 minuten oplaadt in de case kun je daarna weer 3 uur muziek luisteren.

De oplaadcase en AirPods opladen

De batterij van de oplaadcase kun je opladen door deze te koppelen met behulp van de lightning-kabel en bijvoorbeeld je iPhone adapter of via USB aan een computer. Tijdens het opladen kun je de AirPods in de case laten, hierdoor worden deze meteen ook volledig opgeladen. Na een uur zijn de oortjes en case volledig opgeladen.

Om de AirPods volledig op te laden is het niet nodig om ook de case op te laden. Zodra je de oortjes in de case stopt worden deze opgeladen aan de hand van de interne batterij.

Batterijstatus van de AirPods en case raadplegen

Je kunt op verschillende mogelijkheden de status van de batterij opvragen. Het eenvoudigste is via een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 10. Bij het openen van de case pop onmiddellijk een bedieningspaneel op vanaf de onderkant van je scherm. Onmiddellijk kun je zien wat de batterijstatus van de oortjes en case is.

Wil de batterijstatus van één pod controleren dan volstaat het om één oortje in de case te stoppen en de andere in de hand. Je krijgt dan twee batterijindicaties te zien. Via de batterijen-widget in iOS kun je de status van de batterij controleren. Hoe je een widget kunt toevoegen in iOS lees je hier terug.

batterijstatus raadplegen en AirPods opladen

Op de Mac kun je de batterijstatus van de AirPods ook controleren. Open de klep of neem uw AirPods uit de oplaadcase. Klik in de menubalk op het volume-icoon. Direct zie je de Pods met een indicatie voor de batterij. Zie je geen volume-icoon in de menubalk dan moet je deze activeren via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Geluid ▸ vink onderaan de optie 'Toon volume in menubalk'.

Batterij van de AirPods laten vervangen

Mocht na verloop van tijd de batterijduur van de Pods drastisch afnemen dan kun je ervoor kiezen om de batterij te laten vervangen. Binnen de garantie is dit gratis, daarna betaal je €67,10. Meer informatie hierover vind je hier terug.

Lees ook: AirPods koppelen aan je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en meerReacties


 • R.J.

  30 december 2016 om 21:08

  Hallo,

  Las net jullie stuk over de draadloze oordopjes,
  Maar horen deze standaard bij een iPhone7 Plus te zitten?…
  Heb m bij de kpn vandaan en heb ze nu met snoeertje.

  Bedankt alvast en fijne jaarwisseling.

 • Wesley Fabry

  30 december 2016 om 21:11

  Hi RJ, neen die krijg je er niet gratis bij. Wel die met snoertje voor Lightning. De AirPods kun je hier kopen: https://www.appletips.nl/p9qp

 • Digilike

  8 januari 2017 om 8:10

  Tot nu toe verschijnt het pop-up schermpje alleen bij mijn iPhone en niet bij de iPad (ook niet als ik de airpods heb verbinden met de iPad). Komt dat doordat ik de eerste pairing heb gedaan met de iPhone?

 • Wesley Fabry

  8 januari 2017 om 8:20

  @digilike op mij iPad krijg ik die pop-up bedieningspaneel ook niet te zien zoals bij de iPhone. Of het is een bug of het is op dit moment iPhone-only.

 • Digilike

  8 januari 2017 om 12:14

  Volgens mij is het iPhone only idd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!