19 augustus 2017

MUSICAlle offline muziek verwijderen van je iPhone of iPad

muziek logo ios

Met de komst van Apple Music zal je misschien niet zo snel meer muziek offline bewaren. Toch kun je in combinatie met de muziekstreamingdienst eenvoudig de muziek lokaal bewaren (meer info).

Wanneer je graag alle muziek wil verwijderen uit de Muziek applicatie van je iPhone, iPad of iPod Touch dan kun je dit doen via de Muziek app. Echter is het ook mogelijk om alle muziek van je iDevice in één keer te verwijderen via een trucje. Handig als je alleen wil streamen of snel opslagruimte wil vrijmaken op je iDevice.

In één keer alle offline muziek verwijderen

• Open 'Instellingen'
• Tik op 'Algemeen'
• Kies voor 'Beheer opslagruimte'
• Tik bij 'Opslag' op 'Beheer opslag
• Wacht enige momenten tot je de lijst met apps te zien krijgt

Heb je nog iOS 9 of eerder? Dan vind je deze lijst terug via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Opslag en iCloud-gebruik ▸ Beheer opslag bij 'Opslag'.

alle offline muziek verwijderen van je iPhone of iPad

Zoek vervolgens in de lijst naar de Muziek applicatie en selecteer deze. Je krijgt nu een overzicht van alle artiesten die offline bewaard zijn op je iDevice. Bovenaan vind je de optie 'Alle nummers' terug. Veeg over deze optie met één vinger van rechts naar links om de verwijder-knop te activeren. Tik op 'Verwijder' om alle muziek in één keer te verwijderen.

Uiteraard kun je ook van rechts naar links vegen over de artiesten om alleen deze te verwijderen. Dit kun je ook toepassen wanneer je een artiest hebt geopend, dan kun je de albums verwijderen.

Lees ook: Apple Music (niet) gebruiken op het mobiele internet


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


geupdate artikel i.v.m vernieuwde instellingen, origineel van 19/05/14Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!