16 juni 2017

macOS SierraMac: Night Shift snel handmatig activeren via Berichtencentrum

night shift logo iOS 9.3

Vanaf macOS Sierra 10.12.4 kun je ook Night Shift gebruiken op een Mac. Dit zorgt ervoor dat je ’s avonds minder last hebt van het felle blauwe licht dat het scherm produceert. De functie stel je één keer in en werkt dan automatisch, maar kun je ook handmatig activeren.

Night Shift maakt het mogelijk om minder blauw licht te produceren en ervoor te zorgen dat je ogen niet vermoeid geraken door het felle licht. Met deze functie wordt het blauwe licht onderdrukt door een gele gloed over het scherm. Hierdoor straalt het scherm een warme natuurlijke kleur uit wat prettig is voor je ogen wanneer het donker is.

Night Shift handmatig activeren

Het handmatig activeren van Night Shift kun je op twee manieren doen: via het berichtencentrum of via de instellingen in Systeemvoorkeuren. Open het Berichtencentrum door in de menubalk te klikken op de drie horizontale strepen. Scrol vervolgens omlaag om de extra optie te activeren, naast 'Niet Storen' heb je hier ook een schakelaar voor 'Night Shift'. Schakel deze in om dit direct in te schakelen.

night shift handmatig activeren mac

Daarnaast kun je dit ook activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ Night Shift. Vink de optie 'Zet aan tot morgen' aan. Via deze instellingen kun je de functie ook automatisch activeren of de intensiteit van de gele gloed aanpassen.

Night Shift is niet beschikbaar op iedere Mac, klik hier voor meer info.

Lees ook: Night Shift gebruiken op een iPhone of iPad


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Een reactie toevoegen: