18 november 2016

macOS SierramacOS Sierra: Suggesties op basis van je locatie uitschakelen

macOS Sierra tips 10.12 logo

Vanaf macOS Sierra gebruikt een Mac je huidige locatie meer dan ooit. Zo kan Siri, Kaarten, maar ook Spotlight je locatie gebruiken om suggesties aan te bieden. Wanneer je bijvoorbeeld via Spotlight zoekt naar reservering van een hotel, dan krijg je gelijk ook plaatsen uit de buurt te zien.

Dit is ook het geval voor Siri, maar natuurlijk ook bij het zoeken na locaties in Kaarten. Alle informatie die je Mac verzameld blijft op je Mac en wordt niet doorgegeven aan Apple. Wil je dit liever toch niet dan kun je vanaf macOS suggesties op basis van je huidige locatie uitschakelen.

Suggesties op basis van je locatie uitschakelen op een Mac

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Beveiliging en Privacy'
• Open het tabblad 'Privacy'
• Klik in de kolom op 'Locatievoorzieningen'

suggesties op basis van locatie uitschakelen in macOs

Klik nu eventueel onderaan op het hangslot en vul je wachtwoord in, hierdoor kun je wijzigingen uitvoeren. Scroll bij 'Locatievoorzieningen' naar beneden en klik op 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen'. Schakel de optie 'Locatiegebonden suggesties' uit. Daarnaast kun je vanaf macOS Sierra ook nog de opties 'Zoek mijn Mac' en 'Wifinetwerken' uitschakelen, alleen raden we aan dit ingeschakeld te laten.

Locatievoorzieningen voor Spotlight in zijn geheel uitschakelen

Vanaf OS X Yosemite is het ook mogelijk om Spotlight geheel de toegang tot je locatie te verbieden. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en privacy ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Schakel 'Spotlight' uit. Lukt dit niet, ontgrendel dan eerst je Mac door op het hangslot te klikken. Meer info over spotlight-suggesties en meer lees je hier terug.

Lees ook: Alle verzamelde gegevens door Google verwijderen en blokkeren


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!