17 november 2016

WATCHwatchOS 3: Work-out stoppen, pauzeren of vergrendelen

Apple Watch icon voor work-out

Vanaf watchOS 3 heeft Apple de Work-Out applicatie voor de Apple Watch gewijzigd. Zo kun je mee statistieken weergeven tijdens het gebruik van de Work-Out app (meer info).

In voorgaande versies van watchOS was het mogelijk om met behulp van Force Touch een work-out te stoppen of te pauzeren. Dit is vanaf watchOS 3 niet meer mogelijk en moet je op een andere manier dit toepassen. Tijdens het uitvoeren van een work-out dien je met één vinger van links naar rechts te vegen over het scherm. Veeg net zolang je de opties: Vergrendel, Pauze of Stop ziet. Kies één van de opties om deze uit te voeren.

Apple Watch vergrendelen tijdens een work-out

Sinds watchOS 2 is het mogelijk om het Apple Watch scherm tijdens een work-out te vergrendelen. Dit doe je via de optie 'Vergrendel'. Door dit te doen kun je de work-out applicatie niet meer verlaten tot je deze handmatig ontgrendeld. Daarnaast kun je niet per ongeluk je scherm aantikken wat van invloed kan zijn op het eindresultaat.

Work-out vergrendelen, pauzeren of stoppen

Het opheffen van de vergrendeling is gewijzigd. Vanaf watchOS 3 moet je aan de Digitale Kroon draaien om de Apple Watch tijdens een work-out te ontgrendelen.

Work-outs pauzeren

Een work-out kun je via bovenstaande methode pauzeren, maar het kan nog sneller. Door de Digitale Kroon en zij-knop tegelijkertijd in te drukken pauzeer of hervat je ook de work-out. Heb je het maken van schermafbeeldingen ingeschakeld dan wordt er ook een screenshot gemaakt (meer info).

Lees ook: Route van een work-out bekijken in Activiteit

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!