17 november 2016

iOS 10iOS 10: 3D Touch gebruiken in Spotlight

3D touch icon retina

Op dit moment ondersteunen alleen de iPhone 6s en iPhone 7 3D Touch. Via het drukgevoelige scherm kun je extra opties activeren. Vanaf iOS 10 is 3D Touch op de iPhone stukken handiger geworden. In iOS 9 waren de opties wel aanwezig, maar ook heel vaak niet.

Met de komst van iOS 10 kun je meer 3D Touch acties uitvoeren en gebruiken. Welke opties er allemaal nieuw zijn lees je hier terug. Ook in Spotlight kun je vanaf iOS 10 extra opties activeren met 3D Touch. Uiteraard biedt Spotlight nu ook ondersteuning voor Peek en Pop.

Met 3D Touch kun je Peek en Pop gebruiken dat in twee niveaus gebeurt, de achterliggende gedachten achter deze optie is simpel, een handelingen uitvoeren zonder dat je de content daadwerkelijk opent.

3D Touch gebruiken in Spotlight

Ontgrendel je iPhone en open Spotlight door met één vinger omlaag te vegen op het scherm. Tik nu op het zoekveld en vul een zoekopdracht in.

3D touch gebruiken in Spotlight iOS 10

Druk nu zachtjes op een resultaat om peek te activeren. De gevonden content wordt nu in de gekoppelde applicatie geopend zonder dat je spotlight verlaat. Wil je dit toch openen in de app dan volstaat het om door te drukken (pop).

Verder is het ook mogelijk om 3D Touch toe te passen op de apps in de suggesties of op apps wanneer je deze zoekt. De snelkoppelingen en widget die dan gekoppeld aan de app worden dan weergegeven.

Lees ook: Alle nieuwe 3D Touch mogelijkheden in iOS 10Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: