17 november 2016

Safari: Flash, Silverlight en meer opnieuw inschakelen

Vanaf macOS Sierra worden Safari plugins zoals Adobe Flash en Silverlight standaard uitgeschakeld. Dit met het oog op veiligheid en betere prestaties voor de Mac die hierdoor energiezuiniger functioneert.

Gelukkig zijn er steeds meer websites overgeschakeld op HTML5, alleen zijn er nog een aantal die veelvuldig gebruikmaken van Silverlight of Flash. Deze websites kunnen dus deels niet gebruikt worden tenzij je de toegang tot de plugins activeert.

Flash, silverlight en meer inschakelen in macOS Safari

Onderstaande stappen kun je volgen vanaf Safari 11. Ook de procedure voor Safari 10 wordt onderaan dit artikel gemeld.
• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op Safari gevolgd door 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Websites'

internetplugins activeren zoals flash

In de kolom vind je de internetplugins zoals Silverligt en Flash terug. Vink degene aan die je wilt activeren. Klik vervolgens ook op de plugin in de kolom om de instellingen te openen. Er opent nu een lijst met alle website die ooit toestemming hebben gevraagd voor deze plugin, klik op het drop-down-menu om dit aan te passen. Onderaan dit venster kun je bij 'Bij bezoeken van andere websites' standaard de plugin activeren of net uitschakelen.

Heb je Safari 10 of eerder? Dan vind je deze optie terug via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Beveiliging. Klik nu naast 'Internetplugins' op Plugin-instellingen. Er opent een nieuwe venster met een kolom van alle geïnstalleerde plugins. Vink degene aan die je wilt activeren. Klik in de kolom op de plugin om de instellingen verder te wijzigen. Rechts vind je de websites terug die ooit deze plugin al hebben gebruikt. Kies in het dropdown-menu voor 'Aan'. Onderaan dit overzicht vind je 'Bij bezoeken van andere websites' terug. Kies hier ook voor 'Aan' of 'Vraag' om de plugin te activeren voor nieuwe websites.

Lees ook: Alle ontwikkelaars toestaan voor Gatekeeper in macOS

Bijgewerkt artikel voor Safari 11


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: