21 mei 2017

macOS SierraMac: Snelheid van het slepen en plaatsen in macOS aanpassen

Finder icoon

In macOS Sierra kun je net zoals in OS X eenvoudig bestanden slepen in Finder. Door een bestand te slepen kun je bijvoorbeeld foto's slepen en verplaatsen naar een map.

Plaats je muisaanwijzer op een bestand en druk het trackpad of linkermuisknop in. Houdt de druk vast en sleep nu het bestand naar een map of leeg venster in. Laat daarna los om het bestand te plaatsen. Meerdere bestanden selecteren kun je doen door de cmd⌘ toets ingedrukt te houden terwijl je meerdere bestanden aanklikt.

Snelheid van het openen van een map tijdens het slepen aanpassen

Tijdens het slepen kun je ook op een gesloten map openen, dit doe je door tijdens het verplaatsen het bestand op de map te plaatsen. Wacht enige momenten tot Finder automatisch de map opent. Laat daarna los in het venster om het bestand te plaatsen. Vanaf macOS Sierra kun je de snelheid van het openen en plaatsen aanpassen via onderstaande stappen.

snelheid van het slepen aanpassen

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Toegankelijkheid'
• Klik in de kolom op 'Muis en trackpad'

Pas nu bij 'Openspringvertraging' via de schuifknop de snelheid aan. Dit geeft aan hoelang je een bestand, map of ander onderdeel boven een map moet houden voordat de map geopend wordt.

Lees ook: Mappen altijd bovenaan weergeven in FinderReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: