6 april 2017

iOS: Het mobiele dataverbruik van apps bekijken

instellingen ios logo 7 retina

Steeds meer applicaties maken gebruik van het internet, waaronder ook de games zoals Pokémon Go. Wanneer je apps thuis gebruikt is er vaak niets aan de hand. Via de draadloze Wi-Fi verbinding zullen er geen extra kosten worden gemaakt.

Wanneer je de apps buitenshuis gebruikt, maken deze gebruik van het mobiele datanetwerk. De meeste iPhone gebruikers hebben een databundel afgesloten voor een maandelijks bedrag. Toch kan het zijn dat bij overschrijding betaald dient te worden. Daarom is het interessant om te controleren hoeveel data een bepaalde applicatie verbruikt zodat je eventueel je bundel kunt aanpassen.

Mobiele dataverbruik per app controleren

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Mobiel netwerk'
• Scroll naar beneden om de lijst te bekijken

dataverbruik in iOS controleren voor je iPhone

De lijst toont alle aanwezige applicaties op je iPhone met daaronder het verbruik in KB, MB of GB. Naast de app vind je een schakelaar terug, wanneer je deze uitschakelt zal de applicatie geen gebruik meer kunnen maken van het mobiele internet.

Het dataverbruik wordt berekend over een bepaalde periode die je kunt controleren door helemaal naar beneden te scrollen. Onderaan vind je de optie 'Stel gegevens opnieuw in' terug met daaronder de laatste keer dat dit gebeurd is. Door op deze optie te tikken stel je de functie weer opnieuw in en begint iOS weer vanaf nul te tellen.

Dataverbruik van iOS en systeeminstellingen bekijken

Via bovenstaande procedure kun je precies nagaan hoeveel bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram, enzovoorts verbruiken. Al snel zal je merken dat bepaalde applicaties ontbreken zoals bijvoorbeeld de Berichten app. Om deze en andere systeemgegevens te raadplegen dien je onderaan de applicatielijst te tikken op de optie ‘Systeem’.

Hierin vind je allerlei systeemfuncties en opties terug die gebruikmaken van het netwerk, denk hierbij aan de pushberichten, game center, siri en ook iMessage. Om te achterhalen hoeveel data je hebt verbruikt voor deze laatste dienst dien je gegevens bij ‘Berichtenvoorzieningen’ te bekijken. Ook deze resultaten worden hersteld bij het opnieuw instellen.

Lees ook: Controleer het batterijgebruik van een app in iOS







Reacties


 • Anton

  20 november 2016 om 23:12

  Duidelijk omschreven, alleen ik heb mobiele data voor specifieke apps uitgeschakeld toch blijven ze verbruiken, ook als WiFi aanwezig is, vooral het Apple systeem zelf. Vandaag is het de 20 e vd maand, in 1 middag mijn bundel erdoor terwijl mijn telefoon ongebruikt op de kast ligt. Reden: persoonlijke hotspot terwijl dit uitgeschakeld is.
  Dit is heel irritant.

 • Cees van Zuilen

  30 november 2016 om 15:23

  Heel herkenbaar.
  Heb bijvoorbeeld de Horizon Go app uitgeschakeld in ‘Mobiel netwerk’ en zie toch een verbruik van 596 MB.
  Verder meestal een verbruik van gemiddeld 40 MB per dag en dan opeens zonder dat ik iets anders doe dan normaal een dag van 318 MB.
  Rara..
  Of begrijp ik iets niet?
  Kan hoor.

 • Cedric

  16 februari 2017 om 18:59

  Heel herkenbaar hier ook.
  Sinds ik ben overgeschakeld op ios 10 is mijn data drastisch verhoogd. Vroeger amper 500mb/maand. Vorige maand heel mijn bundel van 2 gb erdoor op minder dan 20 dagen. Grootste vreter Systeem – Tijn en locatie.
  Wat is er in ios 10 veranderd ten opzichte van de 9 dat dat zo vreet.
  Vorige maanden dagen lang Pokemon Go aan het spelen en verbruik dik OK en vorige maand amper gespeeld. Daar zal het dus niet aan liggen.
  Apple graag oplossing!!!!

 • Walter

  6 april 2017 om 22:15

  WiFi assistent uitschakelen

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!