Menu

5 augustus 2016

iOS: Het mobiele dataverbruik van apps bekijken

instellingen ios logo 7 retina

Steeds meer applicaties maken gebruik van het internet, waaronder ook de populaire game Pokémon Go. Wanneer je apps thuis gebruikt is er vaak niets aan de hand. Via de draadloze Wi-Fi verbinding zullen er geen extra kosten worden gemaakt.

Wanneer je de apps buitenshuis gebruikt, maken deze gebruik van het mobiele datanetwerk. De meeste iPhone gebruikers hebben een databundel afgesloten voor een maandelijks bedrag. Toch kan het zijn dat bij overschrijding betaald dient te worden. Daarom is het interessant om te controleren hoeveel data een bepaalde applicatie verbruikt zodat je eventueel je bundel kunt aanpassen.

Mobiele dataverbruik per app controleren

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Mobiel netwerk’
• Scroll naar beneden om de lijst te bekijken

dataverbruik in iOS controleren voor je iPhone

De lijst toont alle aanwezige applicaties op je iPhone met daaronder het verbruik in KB, MB of GB. Naast de app vind je een schakelaar terug, wanneer je deze uitschakelt zal de applicatie geen gebruik meer kunnen maken van het mobiele internet.

Het dataverbruik wordt berekend over een bepaalde periode die je kunt controleren door helemaal naar beneden te scrollen. Onderaan vind je de optie ‘Stel gegevens opnieuw in’ terug met daaronder de laatste keer dat dit gebeurd is. Door op deze optie te tikken stel je de functie weer opnieuw in en begint iOS weer vanaf nul te tellen.

Dataverbruik van iOS en systeeminstellingen bekijken

Via bovenstaande procedure kun je precies nagaan hoeveel bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram, enzovoorts verbruiken. Al snel zal je merken dat bepaalde applicaties ontbreken zoals bijvoorbeeld de Berichten app. Om deze en andere systeemgegevens te raadplegen dien je onderaan de applicatielijst te tikken op de optie ‘Systeem’.

Hierin vind je allerlei systeemfuncties en opties terug die gebruikmaken van het netwerk, denk hierbij aan de pushberichten, game center, siri en ook iMessage. Om te achterhalen hoeveel data je hebt verbruikt voor deze laatste dienst dien je gegevens bij ‘Berichtenvoorzieningen’ te bekijken. Ook deze resultaten worden hersteld bij het opnieuw instellen.

Lees ook: Controleer het batterijgebruik van een app in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: