6 april 2017

iOS 10iOS 10.3 veroorzaakt iCloud-bug en activeert spontaan diensten

iCloud os x icoon

Wanneer je een beperkte gebruiker van iCloud bent is het misschien wel interessant om even de iCloud-instellingen te bekijken. iOS 10.3 bevat namelijk een bug die bij een aantal gebruikers spontaan iCloud-diensten activeert.

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud, maar niet alle diensten hebt geactiveerd dan kunnen deze spontaan door iOS 10.3 worden ingeschakeld. Let wel, het probleem wordt alleen bij een select aantal gebruikers veroorzaakt.

iCloud-bug in iOS 10.3

De bug activeert automatisch iCloud-diensten die je zelf ooit hebt uitgeschakeld, dit kan bijvoorbeeld voorvallen wanneer je geen gebruikmaakt van iCloud-Mail of Agenda. Apple heeft dit laten weten via een e-mail aan een beperkt aantal iCloud-gebruikers. Het oplossen van dit probleem is erg eenvoudig door je iCloud-instellingen te controleren.

iOS 10.3 icloud-bug instellingen op een iPhone

Open Instellingen en tik bovenaan op je naam om je iCloud-account (en Apple ID) te raadplegen. Tik vervolgens op iCloud en schakel alle opties uit die per ongeluk geactiveerd zijn. De bug is alleen van toepassing op instellingen die je in het verleden hebt uitgeschakeld, voor de rest is er niets aan de hand en kun je de dienst (en iOS 10.3) zonder problemen gebruiken.

Lees ook: Niet geoptimaliseerde apps bekijken op een iPhone of iPad vanaf iOS 10.3

bijgewerkt artikel, origineel van 05/04/17 08.00 uur

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


  • Faz

    26 april 2017 om 13:50

    Helaas! Reservekopie blijft ongewijzigd groot na handmatige controle. Ongeveer 1Gb te groot dan voorheen. Nog ideeën?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!