26 juli 2016

BasisiOS: Applicaties volledig afsluiten via de appkiezer

iOS algemeen logo

Wie net een iPhone, iPad of iPod Touch heeft vraagt zich ongetwijfeld af hoe je applicaties volledig moet afsluiten in iOS? Door apps af te sluiten zullen deze niet meer actief zijn en worden ze weer volledig opgestart bij openen.

Als je een app opent en daarna op de thuisknop drukt wordt de applicatie verborgen. Deze wordt in sluimerstand (stand-by) geplaatst en blijft beperkt op de achtergrond actief. Wanneer je weer op het app-icoon tik in het beginscherm van je iDevice wordt de applicatie onmiddellijk weer geopend. Daarna kun je verder gaan waar je gebleven was.

Applicaties volledig afsluiten via de appkiezer

Voor je apps gaat afsluiten moet je weten dat in iOS een appkiezer aanwezig is. Hierin worden alle applicaties die in sluimerstand zijn geplaatst bewaard. De appkiezer kun je openen door tweemaal te drukken op de thuisknop. Op de iPad (klik hier) of via 3D Touch (klik hier) kun je de appkiezer op een nog andere manier raadplegen.

apps in iOS volledig afsluiten

Zodra je de appkiezer hebt geopend kun je vegen van rechts naar links om alle actieve applicaties te bekijken. Via deze weergave kun je de app volledig afsluiten. Dit doe je door met één vinger omhoog te vegen over de app die je wilt sluiten. Wil je meerdere apps in één keer afsluiten dan kun je gebruikmaken van twee of meerdere vingers.

Per direct worden de apps afgesloten en zal deze opnieuw moeten worden opgestart bij het opnieuw openen van de app. Gegevens blijven in de meeste gevallen bewaard. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Lees ook: Applicaties in iOS sluiten verlengt de batterijduur niet

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Bjorn

    26 juli 2016 om 15:55

    Je kan ook met 2 of zelfs 3 vingers 2 of 3 programma’s tegelijkertijd afsluiten

  • Wesley Fabry

    26 juli 2016 om 15:59

    Klopt helemaal, met wat handigheid lukt zelfs 4 tegelijk. Ik heb het erbij gezet in de tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!