4 april 2016

iOS 9iOS 9.3: Foto’s verwijderen uit album of iCloud-fotobibliotheek

foto iOS app

Met behulp van de iCloud-fotobibliotheek is het mogelijk om al je foto’s online in iCloud te bewaren. Wanneer je een foto maakt, bewerkt of verwijdert worden deze wijziging onmiddellijk op al je apparaten aangepast.

Meer informatie over de werking van de iCloud-fotobibliotheek lees je hier terug. In de iCloud-fotobibliotheek kun je albums aanmaken, dit kan via de Foto’s voor OS X app als in de Foto’s applicatie voor iOS. Wanneer je in voorgaande versie van iOS een foto verwijderde uit een album werd deze niet verwijderd in de iCloud-fotobibliotheek. Vanaf iOS 9.3 heb je de mogelijkheid wel.

• Open een album in de Foto’s applicatie
• Navigeer naar een foto
• Tik op de prullenmand om de foto te verwijderen

Foto's verwijderen uit album, je ziet het strand

Je krijgt nu een pop-up menu te zien met de mogelijkheid om de foto alleen te verwijderen uit het album of om de foto volledig te verwijderen uit jouw iCloud-fotobibliotheek. Foto’s die je alleen verwijdert uit het album blijven aanwezig in je iCloud-fotobibliotheek en zijn te benaderen in het album ‘Alle foto’s' en via het tabblad ‘Foto’s'.

Lees ook: Foto’s dupliceren in de gelijknamige app (iOS 9.3)Reacties


  • Ton KLoppenborg

    21 april 2016 om 16:59

    Betekent dit dat foto’s eerst in albums moeten worden ondergebracht alvorens ze van de iPhone kunnen worden verwijderd? Ik vraag dit omdat ik inmiddels al meer dan 1GB in de fotobibliotheek heb staan en die foto’s vrijwel allemaal wel beschikbaar wil houden. Kan ik ze dan via de iCloud bibliotheek blijven benaderen? (De applicatie Foto’s is voor mij altijd een raadsel gebleven.)

  • Wesley Fabry

    21 april 2016 om 17:06

    @ton beste is dit even te lezen: http://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

Een reactie toevoegen: