28 juni 2017

iOS: Foto’s verwijderen uit album of iCloud-fotobibliotheek

foto iOS app

Met behulp van de iCloud-fotobibliotheek is het mogelijk om al je foto’s online in iCloud te bewaren. Wanneer je een foto maakt, bewerkt of verwijdert worden deze wijziging onmiddellijk op al je apparaten aangepast.Meer informatie over de werking van de iCloud-fotobibliotheek lees je hier terug.

In de iCloud-fotobibliotheek kun je albums aanmaken, dit kun je doen via Foto's voor Mac of in de Foto's applicatie in iOS. Een album kun je aanmaken het gelijknamige tabblad te openen en op de plus-knop te klikken/tikken. Wanneer je in iOS je albums beheert kan het voorvallen dat je een foto uit een album wil verwijderen. Let dan wel op welke optie je kiest.

Foto's verwijderen uit een album of iCloud-fotobibliotheek

• Open een album in de Foto's applicatie
• Navigeer naar een foto
• Tik op de prullenmand om de foto te verwijderen

Foto's verwijderen uit album, je ziet het strand

Je krijgt nu een pop-up menu te zien met de mogelijkheid om de foto alleen te verwijderen uit het album of om de foto volledig te verwijderen uit jouw iCloud-fotobibliotheek. Foto's die je alleen verwijdert uit het album blijven aanwezig in je iCloud-fotobibliotheek en zijn te benaderen in het album 'Alle foto's' en via het tabblad 'Foto's'.

De opties lijken heel logisch, maar toch krijgen we nog steeds berichten van iOS gebruikers waarvan de foto's verdwenen zijn. Eerder hebben we al uitgebreid uitgelegd hoe de albums in iOS en macOS (OS X) werken. Je plaatst namelijk snelkoppelingen naar een foto in een album en geen originele bestanden. Meer info hierover lees je hier terug.

Lees ook: Foto’s dupliceren in de gelijknamige appReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!