5 juni 2016

iPhone, iPad, iPod of Apple TV raadplegen in iTunes

nieuw itunes logo voor Apple Music

Vanaf iTunes 12.4 zijn er een aantal dingen veranderd op basis van de interface, zo is vanaf nu altijd de navigatiekolom (zijbalk) zichtbaar en kun je eenvoudig je bibliotheken beheren.

Wanneer je een iPhone, iPad, iPod of Apple TV koppelt aan je Mac of PC dan kun je deze uiteraard nog steeds raadplegen in iTunes. Als je de navigatiekolom actief hebt kun je het apparaat snel raadplegen vanuit deze kolom. Klik bij 'Apparaten' op het iDevice of Apple TV om deze te benaderen.

Zodra je het apparaat hebt geselecteerd kun je het synchroniseren starten, een reservekopie maken en aanpassingen uitvoeren. Maak je geen gebruik van een navigatiekolom dan kun je jouw iDevice en Apple TV ook raadplegen via de daarvoor bestemde knop.

iDevice raadplegen in iTunes 12.4

iPhone, iPad, etc. raadplegen zonder navigatiekolom

Klik linksboven naast het drop-down menu voor Muziek, Film en overige bibliotheken op de knop die een miniatuur van jouw apparaat weergeeft (zie pijl op bovenstaande foto). Kies een apparaat en voer de gewenste acties uit.

Apple TV koppelen aan iTunes

Een Apple TV kun je koppelen aan je Mac of PC en raadplegen in iTunes om deze in de meeste gevallen te herstellen. Hiervoor heb je wel een USB-C naar USB kabel voor nodig deze kun je hier aanschaffen. Vervolgens sluit je de Apple TV aan op je Mac of PC om deze te benaderen.

Lees ook: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit ontdekken in Apple MusicReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!