4 juni 2016

Applicaties verwijderen uit iCloud Drive (archief)

iCloud Drive logo

Nu iCloud Drive al even meegaat zijn er steeds meer applicaties die gebruikmaken van deze dienst. Niet alleen tekstverwerkers zoals Pages en Numbers maken gebruik van de online opslag, ook andere applicaties zoals bijvoorbeeld spellen, WhatsApp, Pixelmator, enzovoorts.

Stuk voor stuk kunnen deze applicaties bestanden en content wegschrijven in iCloud Drive, dit vooral met het oog op het bewaren van gegevens, mediabestanden en spelverloop.

Dit met als voordeel dat er geen gegevens of spelverloop verdwijnen wanneer je de applicatie opnieuw installeert op een (nieuw) apparaat. Wil je controleren welke applicaties iCloud Drive gebruiken en hoe je ze eventueel de toegang kunt weigeren lees je hieronder terug.

Apps uit iCloud Drive verwijderen in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar iCloud
• Selecteer ‘iCloud Drive’

Er opent zich een lijst met alle applicaties die gebruikmaken van iCloud Drive in iOS. Schakel de applicaties uit die geen gebruik mogen maken van iCloud Drive.

iCloud Drive applicaties verwijderen

Applicaties verwijderen uit iCloud Drive in OS X

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar iCloud
• Klik achter ‘iCloud Drive’ op ‘Opties’

Er wordt een lijst geopend met alle applicaties die gebruikmaken van iCloud Drive in OS X. Vink de applicaties uit die geen gebruik mogen maken van iCloud Drive.

Geen verloren gegevens

Wanneer je een applicatie uitschakelt kan deze geen gegevens meer raadplegen uit iCloud Drive of wegschrijven. Alle documenten en gegevens die zich voor het uitschakelen zich in iCloud bevonden blijven aanwezig. Deze dien je namelijk handmatig te verwijderen (meer info)).

Dit artikel is in het archief geplaatst, een recentere uitleg kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!