27 november 2015

iOS 9iOS 9: Bestanden in iCloud drive verplaatsen of verwijderen

iCloud Drive icoon mobiel netwerk

Vanaf iOS 9 kun je eindelijk een iCloud Drive applicatie installeren op je iPhone, iPad en iPod Touch. Dat is fijn want op deze manier kun je snel je bestanden bekijken.

De iCloud Drive applicatie kun je installeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive ▸ schakel de optie ‘Op beginscherm’ in. De app wordt onmiddellijk beschikbaar op je iDevice, uiteraard kun je ook vanaf iOS je bestanden verplaatsen en verwijderen. Hoe lees je in onderstaande stappen.

• Open ‘iCloud Drive'
• Navigeer naar het bestand dat je wilt wijzigen
• Tik bovenaan op ‘Selecteer'

bestanden icloud drive verplaatsen ios

Selecteer nu één of meerdere bestanden, vervolgens heb je onderaan de opties ‘Verplaats’ en ‘Verwijder’, kies één van deze opties om het bestand te verplaatsen of te verwijderen. Vanzelfsprekend worden deze wijzigigingen gesynchroniseerd met al je apparaten via iCloud.

Let wel, het verplaatsen van bestanden is alleen mogelijk bij bestanden die niet gekoppeld zijn aan een app. Daarnaast kun je via deze methode ook een nieuwe map aanmaken, kies hier dan voor ‘Nieuwe map’. Vul de naam voor de map in en tik op ‘Maak aan’. De map is ook te benaderen op al je apparaten.

Lees ook: Mappen aanmaken in iCloud drive (iOS 9)Reacties


 • AlbertTCB

  27 november 2015 om 15:39

  Is het mogelijk om te selecteren welke bestanden/mappen je lokaal in je iCloud Drive wilt hebben, en welke alleen in de “online cloud”? Dus een vergelijkbare werking als Apple Photos en iTunes Match.

  Bestanden die ik nu namelijk in de iCloud Drive zet, blijven maar ruimte innemen op mijn kostbare SSD schijf.

 • Mac

  4 december 2015 om 16:05

  Goede vraag, ben ik ook benieuwd naar!
  Of zijn de bestanden wellicht naar een tweede schijf te verplaatsen?

 • Wesley Fabry

  4 december 2015 om 16:07

  Neen dat is nog niet mogelijk, dit kan Dropbox bijvoorbeeld wel. Waarschijnlijk iets voor de opvolger van iOS 9 en OS X El Capitan..

 • Bert

  23 december 2015 om 9:08

  Netje de Icloud geïnstalleerd volgens bovenstaande instructie, maar zie geen enkel foto bestand staan, terwijl ik dit wel verwacht.
  Toch nog een instelling aanpassen ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!