6 juni 2016

OS X: RSS feeds toevoegen aan Safari

Safari icoon

Via de koppelingen-optie in Safari is het mogelijk om RSS feeds toe te voegen om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe content dat een website publiceert.

RSS is al zo oud als de straat, websites plaatsen nieuwe content in een feed die jij kunt opvragen. Vroeger was dit vooral populair, maar nog steeds zijn er een hoop gebruikers die gebruikmaken van deze dienst. Ook appletips heeft een RRS feed, deze kun je hier raadplegen.

RSS feeds toevoegen aan Safari

RSS-berichten van een website worden getoond in je koppelingen, een soort van ‘nieuwe’ manier om websites eenvoudig te volgen in Safari. Hoe je deze toevoegt lees je hieronder terug.

• Ga naar Safari en open bijvoorbeeld appletips.nl in Safari
• Navigeer naar de menubalk en klik hier op ‘Weergave’
• Selecteer de menu-optie ‘Toon koppelingenkolom’
• Klik in de geopende kolom op ‘Abonnementen’

RSS feeds toevoegen aan Safari

Klik bij 'Kanalen' op 'Voeg kanaal toe', selecteer het drop-down menu om de huidige website toe te voegen met behulp van RSS of feeds die aanwezig zijn in jouw favorieten van Safari. Klik op gereed om deze definitief toe te voegen. Ondersteunt de website geen RSS dan zal deze niet zichtbaar zijn in het drop-down menu en kun je deze ook niet toevoegen.

Sneller een RSS feed toevoegen

Verder kun je ook via de deel-functie een website (RSS) toe te voegen aan koppelingen. Open hiervoor de website, klik op de deelknop (vierkant+pijl omhoog) en selecteer de optie ‘Voeg website toe aan gedeelde koppelingen’. Ook het openen van een RSS-link wordt onmiddellijk verwerkt en indien gewenst toegevoegd aan koppelingen.

RSS feeds toevoegen aan Safari OS X

RSS-berichten bekijken in Safari

Om snel de RSS-berichten te bekijken volstaat het door te klikken op navigatiekolom-icoon (zie bovenstaande foto ter verduidelijking), de kolom wordt geopend en klik op @ om de koppelingen te bekijken. Door op een koppeling te klikken zal automatisch de bijhorende link worden geopend in Safari zodat je het artikel kunt lezen of de webpagina bekijken.

Lees ook: RSS feeds toevoegen aan Safari op iPhone, iPad en iPod TouchReacties


 • Macxbo

  6 juni 2016 om 10:06

  ah zo werkt dat in Safari. Ontdek ik nu pas.
  Maar ga het niet echt gebruiken want gebruik al jaren tevreden http://readkitapp.com

 • Ruurd

  6 juni 2016 om 20:24

  Wat ik een erg prettig programma vind om feeds te lezen is Vienna. Inmiddels al bij versie 3 en nog steeds gratis.

 • Han

  7 juni 2016 om 8:29

  Zijn er nog veel mensen die dit gebruiken? Van de oude garde :-) Heb je apps voor toch?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!