12 september 2015

NieuwsiPhone 6s (plus) reserveren in Duitsland

iPhone 6s front

Vanaf vandaag kan iedereen in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de iPhone 6s (plus) vooruitbestellen, maar je kunt hem ook reserveren om op te halen in een Apple Store op 25 september.

In tegenstellingen tot de Apple Watch kunnen ook Nederlanders en Belgen een iPhone 6s (plus) reserveren zodat je deze op gewoon kunt gaan ophalen, hoe lees je hieronder terug, we nemen Duitsland als voorbeeld.

Navigeer naar de bestelpagina van de iPhone 6s (plus)
• Maak je keuze welke je graag wilt hebben
• Scroll naar beneden en klik op 'Reservieren und im Store kaufen'
• Kies bij 'Stores mit reservierungsmöglichkeit' een store

reserveer iPhone 6s

Klik op 'Weiter' en log in met je Apple ID, klik op het drop-down menu (bitte auswählen) bij 'Angaben zu deiner Reservierung' voor iPhone ohne SIM-Karte', kies of je er één of twee wilt hebben.

Vervolgens kun je bij 'Stores mit reservierungsmöglichkeit' een tijd kiezen waarop je die dag de iPhone kunt gaan ophalen, vul je persoonlijke gegevens eventueel aan en bevestig de reserering door op 'Reservierung bestätigen'. Je krijgt een e-mail met de reservering, deze moet je laten zien wanneer je de iPhone gaat afhalen op het gekozen tijdstip. Wanneer je de reservering niet ophaalt op het afgesproken uur dan vervalt de reservering.

reserveer iPhone6s2a

Wanneer de iPhones 'op zijn' kun je het beste later nog eens proberen, voorraden worden aangevuld! Iedere dag heb je vanaf 6 uur 's ochtends weer opnieuw kans. Uiteraard kun je deze procedure ook uitvoeren in de andere landen die we eerder genoemd hebben.

Let wel, Apple zegt dat je een Duits paspoort moet kunnen tonen bij het ophalen van je iPhone, waarschijnlijk is dit alleen noodzakelijk bij het afsluiten van een abonnement. De reserveringen liepen vrijdag 25 september vlot, het was niet nodig om je te legitimeren.

Het leek er even op dat het niet mogelijk was om de iPhone te reserveren, dat is nog steeds zo wanneer je Apple ID niet beveiligt is met twee-staps-verificatie. Wanneer dit wel actief is kun je gewoon de iPhone 6s (plus) bestellen door onderstaande stappen te volgen, anders moet je jouw identiteit bevestigen voor een sms te sturen (zie update 14.00uur). Twee-staps-verificatie kun je inschakelen op deze manier, echter duurt de activatie ± drie dagen. Extra tip, gebruik deze link om te reserveren, deze laat het wel toe om via twee-staps-verificatie te reserveren.Reacties


 • roan

  12 september 2015 om 10:59

  ik heb ook een order geplaatst, maar wat als het nou echt een duits paspoort moet zijn? dan heb ik voor niets zover gereden?

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 11:03

  @roan, beste is die dag even twitter (en appletips) in de gaten te houden, kijken hoe het evolueert. Waarschijnlijk is het geen probleem, maar dat kunnen we nog met 100% zekerheid zeggen. Voorgaande jaren gaf dit geen probleem.

 • Frans

  12 september 2015 om 11:28

  Kunnen jullie nou echt niet wachten totdat de 6s in nederland te koop is?
  Pffff…

 • Jaspio

  12 september 2015 om 12:03

  @Frans: de spanning it hem in het feit dat de datum voor Nederland en andere zogenoemde “tier 2” landen compleet onduidelijk zijn.

  Consumenten willen zekerheid hebben. als men niet in Duitsland besteld is het lang wachten voor een onbekende tijd of een exemplaar van een verfoeide scalper kopen.

  Dan is in Duitsland bestellen voor een aantal de beste optie.
  Scalpers moeten in de bak en niet naar de bank!

 • Roan

  12 september 2015 om 12:07

  @ wesley dat zal ik doen, hoef pas om 18:30 daar te zijn. Dus dan zal er wel het een en ander op twitter staan.

  @frans Nee helaas, mijn iPhone 4s is eergister kapot gevallen, heb nu zo lang een leen toestel van een collega maar die wil m natuurlijk ook zo snel mogelijk terug. Anders had ik nog een klein half jaartje gewacht met het kopen van de 6S

 • Ingrid

  12 september 2015 om 13:04

  Ik wil er ook 1 bestellen in Duitsland maar zie de Apple Store in Oberhausen er niet tussen staan?

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 13:35

  @ingrid dit wil zeggen dat jouw keuze iPhone niet meer beschikbaar is in deze store. Je kan een andere store of iPhone kiezen

 • Roland

  12 september 2015 om 13:43

  Ik kan niet reserveren omdat ik met een duits nummer moet smsen om een code te ontvangen. Heeft iemand anders ook dit probleem?

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 14:19

  Update 14.00u: Helaas, Apple heeft het reserveringssysteem aangepast, je moet vanaf nu in het bezit zijn een telefoonnummer uit het land waar je de iPhone wil bestellen en je moet je ook in dit land bevinden! Na het reserveren dien je een code te sturen naar een nummer, de code die je ontvangt is de bevestiging van je reservering. Je kan dus een Duitse, Engelse of Franse vriend inschakelen die dit voor je kan doen, uiteraard kun je ook een goedkope Duitse simkaart aanschaffen net over de grens om de code te versturen. Wie deze ochtend een reservering heeft geplaatst kan er vanuit gaan dat de reservering geldig is, tenzij Apple deze op een later tijdstip alsnog annuleert.

 • Andre

  12 september 2015 om 15:16

  @Wesley Ik zie in de bevestiging e-mail niks staan over een Duits paspoort, wel over een geldige legitimatie.

  Groet

 • Andre

  12 september 2015 om 15:26

  Trouwens ik heb zojuist nog een iphone 6S besteld zonder duits telefoon nummer.. wel heb ik twee stap verificatie aanstaan… geen idee of dit ermee te maken heeft?

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 16:33

  Update 16.45uur: Het leek er even op dat het niet mogelijk was om de iPhone te reserveren, dat is nog steeds zo wanneer je Apple ID niet beveiligt is met twee-staps-verificatie. Wanneer dit wel actief is kun je gewoon de iPhone 6s (plus) bestellen door onderstaande stappen te volgen, anders moet je jouw identiteit bevestigen voor een sms te sturen (zie update 14.00uur). Twee-staps-verificatie kun je inschakelen op deze manier, echter duurt de activatie ± drie dagen.

  @andre In de mail vind je overigens een link terug naar deze pagina over het paspoort: http://www.apple.com/de/retail/iphone/forms-of-id.html We hebben het twee-staps-verificatie verhaal gecontroleerd en je hebt gelijk, bedankt!

 • Benny

  12 september 2015 om 21:35

  Kunnen we ook gewoon pinnen met bankkaart of enkel met kredietkaart bij afhaling in Apple Store DE. Bedankt !

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 21:36

  @benny dat kan zeker, gewoon pinnen..

 • Dorien

  17 september 2015 om 9:35

  Moet je als je een iphone 6s gereserveerd hebt ook in de lange rij wachtenden gaan staan? Zo kan je toch nooit binnen jouw tijdsslot binnen raken…
  Komt er op deze pagina iets te staan of je een duits paspoort nodig hebt? Of waar zou ik dat op 25 sept kunnen vinden?

 • Wesley Fabry

  17 september 2015 om 10:30

  @dorien voorgaande jaren waren er twee rijen 1 voor reserveringen en 1 voor de gelukzoekers. De rij van de reserveringen loopt vlot door.

 • Dorien

  17 september 2015 om 12:16

  Ok! Bedankt!

 • Rick

  26 september 2015 om 9:05

  Ik probeer m te reserveren bij de Apple Store in Munchen, maar kan daar geen tijd/datum aangeven. Komt dit door de beschikbaarheid of omdat het bij die store niet mogelijk is?

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 9:06

  @rick datum kun je sowieso niet, reserveringen zijn vanaf nu altijd voor dezelfde dag, vandaag dus. Tijd kies je pas in de aller laatste stap.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!