12 september 2015

ScreencastFoto’s voor OS X: Sneltoets toekennen aan trefwoorden

Foto's voor OS X logo

Met Foto’s voor OS X is het mogelijk een titel, omschrijving of trefwoord toe te kennen aan één of meerdere foto’s, selecteer hiervoor één of meerdere foto’s en voer de toetscombinatie cmd⌘ + i uit of klik op de i-knop. Vul in de daarvoor bestemde velden de juiste informatie in.

Een trefwoord is bijvoorbeeld handig om een slim album aan te maken, maar ook om snel een bepaalde foto terug te vinden via de zoekfunctie. Trefwoorden kun je zoals hierboven staat beschreven toekennen, maar het kan ook met een sneltoets. Hieronder lees je terug hoe je deze kunt toevoegen.

• Open Foto’s voor OS X
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Vensters'
• Open de optie 'Trefwoordbeheer'

trefwoorden sneltoets

Je kunt ook de toetscombinatie cmd⌘ + K gebruiken, de trefwoorden zie je nu in een overzicht. Bovenin het overzicht vind je de optie 'Trefwoorden met sneltoetsen' terug, door een trefwoord uit 'Trefwoorden' te slepen naar de bovenste optie wordt het trefwoord toegevoegd aan de sneltoetsen en automatisch een sneltoets toegekend.

Wil je liever handmatig de sneltoetsen instellen dan dien je op de knop 'Wijzig trefwoorden' te klikken, alle trefwoorden worden geopend. Selecteer het trefwoord en klik op de optie 'Sneltoets', vul de gewenste sneltoets in en druk op 'OK'. Wanneer je nu een trefwoord wilt toekennen aan een foto volstaat het om deze sneltoets in te drukken, automatisch krijgt de foto het gekoppelde trefwoord.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!