8 juli 2015

WATCHNotificaties op je Apple Watch uitschakelen en beheren

Apple Watch icon voor berichtgeving meldingen verbergen

Wanneer je de Apple Watch draagt zal je al snel merken dat je ontzettend veel notificaties (meldingen) krijgt. Standaard worden namelijk alle meldingen doorgestuurd van je iPhone naar de Apple Watch. Wie dus veel gebruikmaakt van WhatsApp, Mail, Twitter, enzovoorts zal al snel merken dat je er te veel krijgt.

Gelukkig kun je de overbodige meldingen uitschakelen voor de Apple Watch, dit heeft als voordeel dat de meldingen wel op je iPhone binnenkomen, maar niet op de Watch.

• Open de Apple Watch applicatie op de iPhone
• Tik onderaan op 'Mijn Watch'
• Selecteer 'Berichtgeving'

Meldingen Apple Watch uitschakelen

Tik hier op de applicatie in de lijst om de meldingen te beheren. Voorlopig kun je nog maar alleen de meldingen voor deze app in zijn geheel uitschakelen of niet. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen meldingen van favorieten door te sturen naar de Apple Watch. Toch kun je voor bepaalde applicaties de meldingen wel aanpassen zoals bijvoorbeeld de Berichten app.

Extra's beheren

Schakel de optie 'Berichtaanduiding' in, wanneer dit is ingeschakeld zal er een rood bolletje bovenin het klok-scherm van je Apple Watch verschijnen wanneer je ongelezen meldingen hebt. Schakel de optie 'Berichtenprivacy' in om de inhoud van alle meldingen te verbergen. Deze wordt dan pas weergegeven wanneer je op de melding tikt.

Lees ook: Reageren op berichten (meldingen) op de Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: