24 april 2016

WATCHApple Watch: Meldingen verbergen of verwijderen

Apple Watch icon voor berichtgeving meldingen verbergen

Het hoofddoel van de Apple Watch is het doorsturen van meldingen en hierop reageren, zo worden (standaard) alle meldingen van je iPhone doorgestuurd naar je Apple Watch en kun je ze op dit apparaat beheren.

Naargelang de meldingen en gekoppelde app kun je verschillende acties uitvoeren, denk hierbij het beantwoorden van een bericht, een e-mail bericht verwijderen, een tweet markeren als favoriet, etc. Maar standaard kun je alle meldingen verbergen of helemaal verwijderen.

Een melding verbergen (sluiten)

Wanneer je bij een melding naar beneden scrollt zie je de optie 'Sluit', door hierop te tikken wordt de melding gesloten en bewaard in het berichtencentrum. Een melding kun je op nog een aantal andere manieren sluiten, door bijvoorbeeld je hand op het scherm te leggen, de digitale kroon in te drukken of door vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen wanneer de melding actief is.

meldingen op de apple watch sluiten of verbergen

Een melding verwijderen

Het berichtencentrum (klok activeren en vanaf de bovenkant van het scherm omlaag vegen) kun je opruimen door overtollige meldingen te verwijderen. Dit kun je doen door met één vinger van rechts naar links over de melding in de lijst te vegen. Tik daarna op de optie 'Wis', het hele berichtencentrum kun je opruimen door met extra druk te drukken op het scherm wanneer het berichtencentrum actief is, hierna kun je de optie 'Wis alles' selecteren.

meldingen wissen berichtencentrum Apple Watch

Wanneer je een melding opent op je iPhone (al dan niet vanuit het berichtencentrum) zal worden verwijderd op je Apple Watch en omgekeerd, er is dus een nauwe samenwerking tussen beide berichtencentrums.

Let op, sommige meldingen (bijvoorbeeld je weekoverzicht van de Activiteit app) alleen maar te bekijken zijn op de Apple Watch.

Lees ook: Hoe de Snelle blik op de Apple Watch aanpassen, verwijderen of toevoegen?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!