24 april 2016

Foto’s voor OS X: Foto’s en video’s op de kaart tonen (archief)

Foto's voor OS X logo

Met de komst van Foto’s voor OS X heeft alles ter vergelijking met iPhoto alles een nieuw plekje gekregen. Zoals in iPhoto (en in iOS) is het mogelijk om foto's te bekijken per locatie op de kaart.

Dat wil zeggen dat je bij de verschillende locaties op de wereldkaart de gemaakte foto's van die plek kunt bekijken. Leuk als je tijdens je vakantie een rondreis maakt, dan kun je achteraf precies de route zien in foto’s.

Vanaf macOS Sierra kun je heel eenvoudig je foto's bekijken op de Kaart. Dit kan via deze stappen (klik hier). Heb je nog OS X El capitan of Yosemite, dan kun je onderstaande tip gebruiken.

Foto's en video's op de kaart tonen in OS X El Capitan en Yosemite

Het is helaas niet eenvoudig om de inhoud op de kaart te bekijken, volg hiervoor onderstaande methode.

• Open de foto-applicatie
• Selecteer de optie 'Foto's' in knoppenbalk
• Klik op een datum, locatie of moment boven de foto's

Foto's en video's op de kaart tonen

Onmiddellijk wordt de wereldkaart geopend en aan de hand van de EXIF-informatie die aanwezig is wordt er een mooie weergave getoond. Via de verschillende pop-up vensters kun je snel en eenvoudig alle inhoud van de locatie bekijken. Zoom in of uit op de kaart om een gedetailleerde weergave te krijgen.

Je kunt een moment samenvoegen door op de vorige of volgende knop te klikken in de knoppenbalk. Dit houdt in dat foto’s dan worden samengevoegd tot een bepaalde periode, locatie of jaar. Zo kun je snel alle content van een jaar bekijken op de kaart bekijken.

Screencast: Foto's en video's op kaart tonen in Foto's voor OS X

Lees ook: Handmatig locatie toevoegen aan Foto’s in OS XReacties


 • tt

  17 oktober 2016 om 21:12

  Hoe kun je de locaties van meer jaargangen of van alle foto’s op 1 kaart krijgen?

 • Wesley Fabry

  18 oktober 2016 om 9:58

  @tt vanaf macOS Sierra heb je een nieuw album die alle foto’s op de kaart toont: https://www.appletips.nl/macos-sierra-fotos-plaatsen/ oudere OS X? Dan kan het alleen zoals bovenstaande tip omschrijft.

 • CJ

  9 december 2016 om 15:03

  Is het ook mogelijk in Foto’s om een slim album te maken van alle foto’s van een bepaalde locatie. B.v. alle foto’s die in Italië zijn gemaakt?

 • Wesley Fabry

  9 december 2016 om 15:20

  @CJ dat is helaas niet mogelijk, wel kun je zoeken naar Italië en dan laat ie automatisch alle foto’s van deze locatie zien. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van het nieuwe album ‘Plaatsen’. https://www.appletips.nl/macos-sierra-fotos-plaatsen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!