25 april 2016

tvOSApple TV 4: Andere luidsprekers selecteren bij het afspelen van video’s

Apple TV 4e generatie

Wie in het bezit is van een speakersysteem met Airplay ondersteuning kan daar gebruik van maken tijdens het afspelen van films en series op de Apple TV. Ook speakers die aan een Airport Express gekoppeld zijn kunnen van deze functionaliteit gebruikmaken.

Het is namelijk erg eenvoudig om 'tijdelijk' een andere luidspreker te kiezen, bijvoorbeeld je Airplay speaker systeem. Omdat je dit steeds per video kunt instellen is het handig, hierdoor stream je niet voortdurend al het geluid van de Apple TV door naar je luidsprekers. Hoe je dit toepast lees je in onderstaande stappen.

• Speel een Film, Serie of andere video af
• Veeg omlaag op het touchpad van je afstandsbediening
• Open het tabblad 'Audio'

Andere luidsprekers selecteren bij het afspelen van video's

Veeg nu naar rechts om bij 'Luidsprekers' de juiste luidspreker te kiezen, dat is je Apple TV, maar kan dus ook je speakerset zijn. Via dit menu kun je overigens ook harde geluiden verminderen via de optie 'Geluid', meer hierover lees je hier terug op appletips.

Audio-uitvoer Apple TV

Permanent andere luidsprekers selecteren

Via bovenstaande stappen wijzig je de luidsprekers tijdelijk alleen voor die ene video, wil je altijd al het geluid via andere luidsprekers laten verlopen dan dien je te navigeren naar Instellingen ▸ Audio en video ▸ kies vervolgens bij 'Audio-uitvoer' een andere luidspreker. Deze zullen vanaf dat moment altijd gebruikt worden.

Lees ook: Content via Airplay streamen naar een Apple TV


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Dennis

    25 april 2016 om 12:50

    Nu nog meerdere speakers tegelijk kunnen selecteren zodat je (net zo als in iTunes) door je huis kunt streamen…

Een reactie toevoegen: