12 juli 2015

WATCHApple Watch: Reageren op meldingen

Apple Watch icon voor berichtgeving meldingen verbergen

Naast de tijd weergeven is het ontvangen van meldingen (notificaties) een hoofdfunctie van de Apple Watch. Een gekoppelde Apple Watch zal er in principe voor zorgen dat er geen meldingen meer worden ontvangen op je iPhone.

Uiteraard komen deze wel binnen en worden ze geplaatst op het toegangsscherm en berichtencentrum, maar het scherm licht niet op en er worden geen geluiden of trillingen afgespeeld. Al deze meldingen worden rechtstreeks doorgestuurd naar je Apple Watch waarbij er wel (indien gewenst) een geluid en/of tikje op je pols (trilling) wordt afgespeeld.

Wanneer je de Apple Watch naar je toe brengt zal het scherm worden geactiveerd en krijg je kort het app-symbool van de applicatie te zien, even later wordt de melding geopend en kun je deze lezen.

apple wacht meldingen

Met de digitale kroon, of met je vinger op het scherm, kun je scrollen om de melding te bekijken en eventueel actie ondernemen. Hoe je op een melding kunt reageren hangt van de applicatie af, bij een bericht kun je antwoorden, een mail kun je verplaatsen naar de prullenmand, etc. De acties zijn te vergelijken met de interactieve meldingen voor iOS.

Wanneer een applicatie de Apple Watch niet ondersteund kun je de melding wel bekijken, maar er alleen op reageren door op de knop 'Sluit' te tappen. De melding wordt dan gemarkeerd als gelezen en verwijderd uit het berichtencentrum. Het berichtencentrum kun je (alleen!) openen door de klok te openen en met één vinger van boven naar onder te vegen over het scherm.

hoe reageren op Apple Watch meldingen

Naast op de knop 'Sluit' te tappen kun je op nog een andere manier een melding verbergen in het berichtencentrum. Open het berichtencentrum en veeg met één vinger van rechts naar links over de melding en tik op 'Wis', om alle meldingen in één keer te verwijderen dien je met extra druk te drukken (force touch) op het scherm tot je de knop 'Wis alles' kun aantikken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!