18 april 2017

Google Maps: Live je locatie delen

google maps icon

Wanneer je met een groep vrienden op vakantie bent is het handig dat je soms wel weet waar iedereen is. Al enige jaren kunnen Apple gebruikers in dat geval gebruikmaken van Zoek mijn Vrienden en live je locatie delen met iedereen in de app. Helaas is deze app maar beperkt tot Apple gebruikers.

Vanaf nu heeft Google Maps ook soortgelijke functie waarmee het mogelijk is live je locatie te delen met vrijwel iedereen. Je kunt direct vrienden of contacten toevoegen, maar ook gewoon je locatie delen via een link die iedereen kan bekijken. Tenminste, met wie je de link gedeeld hebt.

Live je locatie delen via Google Maps Messenger

• Open Google Maps
• Tik bovenin op de drie horizontale strepen (hamburger-menu)
• Kies voor 'Locatie delen'
• Tik op 'Aan de slag'

Locatie live delen via Google Maps

Er wordt een extra venster geopend waarin je de mogelijkheid hebt om het delen van je locatie aan te passen. Tik op de plus- of minknop om de tijd te wijzigen of kies voor 'Totdat je dit uitschakelt' (raden we niet aan). Selecteer nu mensen via de daarvoor bestemde knop of deel direct de volg-link via een bericht. Met behulp van de meer-knop kun je extra deelmogelijkheden openen of de link direct kopiëren.

Gedurende de ingestelde tijd zal de Google Maps toegang hebben tot je locatie en dit delen via de link of de contactpersonen. Zij kunnen dan exact je locatie volgen tijdens de voorgeprogrammeerde tijd. Het delen van een locatie kan om verschillende redenen, denk hierbij op vakantie, festival of wanneer je onderweg bent naar iemand.

Google Maps - GPS Navigation
Google Maps - GPS NavigationCategorie: Navigation, Food & Drink
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  125 MB DOWNLOAD GRATIS

Live locatie delen via iMessage

Vanaf versie 4.30.0 van Google Maps is het ook mogelijk je locatie live te delen via iMessage. Met behulp van een extensie kun je eenvoudig de locatie delen via de iOS Berichten applicatie. Hoe je een extensie kun installeren lees je hier.

Lees ook: Controleer live hoe druk het ergens is in Google MapsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!