Menu

Apps

Een Mac op afstand bedienen met iPhone of iPad (Chrome Remote Desktop)

chrome icon iOS/OSX

OS X en iOS worden steeds beter op elkaar afgestemd, maar helaas is het nog niet mogelijk om je Mac te raadplegen op een iOS-apparaat. In sommige gevallen is het namelijk handig dat je even je Mac erbij kunt nemen op je iPad.

Wanneer je dit wilt doen moet je uitwijken naar applicaties of extensies van derde, de beste volgens ons op dit moment is Google Chrome Remote Desktop. Via de applicatie in iOS en extensie voor OS X is het mogelijk zonder enige moeite je Mac te bedienen vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch.

Shazam: Automatisch muziek herkennen

shazam logo

Wie de weekends slijt in de clubs of regelmatig feestjes bezoek, heeft wel eens gehad dat ze een leuk nummer hebben gehoord op dat feestje, maar helaas weet je niet welk nummer het was. Met behulp van Shazam kun je al eenvoudig een muzieknummer herkennen door de applicatie te openen en te tappen (tikken) op het Shazam-logo.

De applicatie zal onmiddellijk luisteren en het nummer proberen te herkennen. Dit moet je dan nog handmatig doen en in een drukke club is het misschien niet zo handig. Daarom kun je er ook voor kiezen om automatisch Shazam te laten luisteren om zo elk nummer te herkennen. Open hiervoor de Shazam applicatie, tap in de navigatiebalk op ‘Home’ en schakel rechtsboven de optie ‘AUTO’ in.

iOS app: VPN unlimited omzeilt geografische blokkades (RTL XL en Uitzending gemist)

vpn

Misschien mis je ook wel eens je favoriete tv-programma’s wanneer je (tijdelijk) in het buitenland verblijft. Gelukkig hebben de meeste TV zenders tegenwoordig een handige applicatie of online dienst waarmee je de uitzendingen kunt bekijken.

Je kan dan bijvoorbeeld met behulp van je iPhone, iPad, iPod of MacBook naar RTL XL gaan om een aflevering terug te kijken. Helaas kun je deze video’s vaak niet in het buitenland bekijken omdat deze een geografisch beperking hebben vanwege uitzendrechten. Dit wil zeggen dat je deze video’s alleen maar in Nederland kunt bekijken.

Westwing: Interieurideeën op je iPhone

Westwing logo

Het online kopen van producten wordt steeds populairder bij internetgebruikers, de volgende logische stap is het kopen van producten via een applicatie op je iPhone of iPad. Een mooi voorbeeld hiervan is de Westwing app, Westwing is een nieuwe manier van online interieur shoppen vanuit je luie stoel.

Gestart in 2012 en met inmiddels meer dan 300.000 Nederlandse leden, biedt Westwing woonaccessoires en meubels van bekende en onbekende Nederlandse en internationale labels aan met kortingen tot 70%. Hierbij werkt Westwing samen met meer dan 150 Nederlandse merken en zijn ze winnaar van de Thuiswinkel Awards Publieksprijs Wonen 2013 geworden.

Loading: Bekijk welke applicaties gebruikmaken van je netwerk

loading app OS X

Op een iPad en iPhone kun via de optie: Instellingen ▸ Mobiel netwerk redelijk eenvoudig zien welke applicaties gebruikmaken van je netwerkverbinding.

Wanneer je gebruikmaakt van een Mac kun je deze informatie ook bekijken via de Activiteitenweergave applicatie (terug te vinden in de map: Programma’s ▸ Hulpprogramma’s). Na het starten klik je op het tabblad ‘Netwerk’ en krijg alle informatie over het netwerk gebruik te zien. Nadeel van dit overzicht is dat het te complex is voor de gemiddelde OS X gebruiker.

Momondo: Handige vlucht & hotel zoekmachine

Momondo App

Het vakantieseizoen is in alle hevigheid losgebarsten de meeste onder ons hebben waarschijnlijk hun vakantie al geboekt of wachten nog op de juiste last minute.

Een handig hulpmiddel bij het plannen van je reis is de Momondo app. Met deze gratis app kun je prijzen zoeken en vergelijken voor vluchten & hotels wereldwijd, daarbij wordt gezocht in het aanbod van grote tot low cost luchtvaartmaatschappijen, evenals reisbureaus. Dit alles om je de beste online vlucht en hotel vergelijking te geven van dat moment.

Download gratis Sky Guide app via de Apple Store applicatie

sky guide app icon

Ons zonnestelsel heeft nog veel geheimen, wanneer je naar de sterrenhemel kijkt kun je jouw wel eens afvragen of het een gewone ster is dat je ziet of toch een planeet. Met behulp van de iOS applicatie ‘Sky Guide’ kun je dit allemaal in één oogopslag bekijken. De applicatie is tijdelijk gratis te downloaden via de Apple Store applicatie, hoe lees je hieronder terug.

Met Sky Guide kun je niet alleen de sterren, grote of kleine beer bekijken, maar ook op de hoogte blijven van astronomische gebeurtenissen zoals volle maan, vallende sterren, verduisteringen en ook kun je een melding krijgen wanneer je ISS over vliegt. Sky Guide is te koop in de iOS App Store voor €1,99 maar is nu tijdelijk gratis via de officiële Apple Store applicatie.

GoEuro: Trein, bus en vlucht in één zoekopdracht

GoEuro Logo

Met de vakantie voor de deur zijn er tal van handige applicaties die je kunt raadplegen om een reis te plannen. Wie dichterbij huis op vakantie gaat twijfelt soms of ze met de auto, bus, trein of vliegtuig op vakantie moeten gaan. Wie bijvoorbeeld naar Londen wilt of Zuid-Duitsland heeft vaak al de keuze uit twee of meerdere mogelijkheden.

De applicatie GoEuro biedt hier de ideale oplossing voor, deze vergelijkt en combineert vlieg-, bus-, trein- en autohuuropties voor bestemmingen binnen Europa. Op deze manier wordt zowel de reistijd en reiskosten geschat zodat jij jouw reis optimaal kunt plannen.

Gebruik CleanMyMac 3 om je Mac fit te houden

clean my mac 3 logo

Iedereen heeft vast en zeker ooit wel gehoord van ‘CleanMyMac‘, niet te verwarren met de beruchte ‘MacKeeper‘. Met behulp van CleanMyMac is het mogelijk je Mac een grondige ‘schoonmaakbeurt’ te geven om al het digitaal zwerfvuil en ongebruikte bestanden te verwijderen. Hierdoor wordt je systeem grondig opgepoetst en zal deze uiteindelijk meer opslagruimte verkrijgen, lichtjes versnellen en verbeteren.

Dit jaar heeft MacPaw, het bedrijf achter CleanMyMac, versie 3.0 van deze krachtpatser op de markt gebracht. Deze is nog slimmer dan zijn voorganger en werkt bovendien erg prettig en soepel. De gebruikersinterface ziet er erg gelikt uit voor OS X Yosemite en is eenvoudig te bedienen in het Nederlands.

Phone Doctor: Controleer of er iets mis is met je iPhone

phone doctor icon iOS

Werken alle hardwarematige onderdelen van je iPhone nog correct? Dat is een vraag die je kunt stellen aan Phone Doctor. Een handige applicatie die je iPhone op 27 punten helemaal doorlicht. Hoe is het gesteld met je batterij, knoppen, multitouch, enzovoorts.

Daarnaast kan hij ook de CPU, geheugen, Wi-Fi, etc. doorlichten en je voorzien van een hoop extra informatie.

AllCast: Nog eenvoudiger streamen naar de Apple TV

AllCast icoon logo

Wie een Apple TV heeft maakt regelmatig gebruik van AirPlay, hiermee kun je eenvoudig foto’s, video’s en muziek streamen naar je TV. Echter zijn de mogelijkheden wat beperkt in iOS zelf, met behulp van applicaties van derde kun je snel meer opties toevoegen.

Een mooi voorbeeld hiervan is AllCast, hiermee stream je alle content die aanwezig is op je iPhone, iPad of iPod Touch naar je Apple TV, maar ook naar een Chromecast, ondersteunende TV, XBOX, enzovoorts.