Menu

Apps

Ultra Mac bundel met 8 fantastische OS X apps waaronder Screenflow 5, Things 2 en Data Rescue 4

ultramacbundle

Korting op applicaties vinden we allemaal leuk, dagelijks houden we jullie op de hoogte van de beste afgeprijsde en tijdelijk gratis applicaties in de App Store voor zowel iOS als OS X. Deze pagina’s kun je hier bekijken op appletips.

Ditmaal bespreken we de Ultra Mac bundel met 8 fantastische OS X apps waaronder Screenflow 5, Things 2 en Data Rescue 4. Hieronder vind je een klein overzicht terug over de applicaties.

Slow Shutter: Bijzonder foto’s maken met lange belichtingstijd (tijdelijk gratis)

slowshutter

Apple wil dat we creatief bezig zijn, is het niet in huis dan willen ze ons aansporen naar buiten te gaan om prachtige foto’s te maken. Daarom krijg je tot 28 maart de applicatie Slow Shutter gratis.

Met deze applicatie kun je foto’s maken met een lange belichtingstijd, dit is erg mooi om foto’s te maken van een voorbij rijdende auto of een reuzenrad. Ook in de natuur is dit erg leuk van toepassing, denk bij een goed stromende beek of waterval.

OS X problemen oplossen met behulp van EtreCheck

etrecheck

Op het moment dat er zich problemen voordoen met je Mac of OS X dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je kunt in dat geval een beroep doen op de appeltips Genius community. In de meeste gevallen weten onze Genius gebruikers altijd wel een oplossing voor een OS X probleem.

Wanneer er sprake is van een probleem onder de motorkap van OS X op systeem niveau dan is het noodzakelijk om zoveel mogelijk informatie over je Mac te verstrekken, zonder dat je daarbij persoonlijke informatie zoals gebruikersnamen en wachtwoorden verstrekt.

Whadget: WhatsApp gesprekken starten of openen via iOS Widget

whadget

We kunnen gerust zeggen dat WhatsApp zowat de populairste applicatie is onder de iOS gebruikers. Als we eerlijk zijn laat de applicatie aan functionaliteit soms de wensen over, het is en blijft een goedkope en handige manier om met je vrienden en familie te communiceren.

Sinds iOS 8 is het voor ontwikkelaars mogelijk een widget te integreren in het berichtencentrum. Hier kun je dan optie van uit te applicatie activeren en gebruiken. WhatsApp heeft helaas geen widget en dat is jammer, want ze zouden het goed kunnen gebruiken. Hier hebben de ontwikkelaars van Whadget aan gedacht, de applicatie is eigenlijk een widget voor iOS die het mogelijk maakt vanuit het berichtencentrum een chat in WhatsApp te openen of te starten.

36pics: Je meest favoriete foto’s afdrukken

36picslogo

Zo’n 15 jaar geleden zag de fotografiewereld er heel anders uit, je had een camera met een rolletje vol met negatieven. Je kon slechts 36 foto’s per rolletje maken en je had maar 1 kans om een goede foto te maken. De tijden zijn veranderd naar digitale fotografie en je krijgt niet één maar duizenden kansen als het moet om die ene goede foto te maken.

De iPhone is zeker en vast een prachtig apprataat om bijzondere foto’s mee te maken. Naast een digitale variant zijn er toch nog een hoop mensen die de foto laten afdrukken om een tastbare herinnering te hebben. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te doen, maar het eenvoudigste is natuurlijk gewoon bestellen via je iPhone. De applicatie 36pics speelt hier mooi op in, met het ouderwetse rolletje in het achterhoofd.

Phone Expander: Extra ruimte op je iPhone, iPad of iPod Touch vrijmaken

PhoneExpanderIcon

Afgelopen week was het een hit op internet, de gratis (beta) applicatie Phone Expander maakt het mogelijk om snel en eenvoudig extra ruimte op je iPhone, iPad of iPod Touch vrij te maken.

Dit houdt in dat de applicatie cache (tijdelijke bestanden) verwijdert en kan zelfs overbodige applicatie’s en foto’s verwijderen. Het is niet de eerste applicatie op de markt die dit kan, eerder hebben we bijvoorbeeld al PhoneClean besproken die eigenlijk precies hetzelfde doet.

Korting op de premium versie van Evernote, LastPass, Pocket, Dropbox en Wunderlist

epicbundel

StackSocial heeft weer een fantastische bundel in de aanbieding, het gaat hier om de Epic Productivity Pack met maar liefst 4 premium applicaties waaronder een jaarabonnement op Evernote en Pocket. De bundel bevat vier (eigenlijk 5) bekende en populaire applicaties, de meeste zijn gratis te gebruiken.

Echter schuilt de kracht in deze applicaties achter hun premium-functies waarvoor je een jaarabonnement moet afsluiten. Dankzij deze fantastische bundel kun je deze 4 applicaties een jaar lang premium gebruiken. Verder krijg je een 3 maanden lang toegang tot de premium-functies van Dropbox en een 8 weken durende proef-versie van de New York Times.

Chroma for Philips Hue: Verlichting aansturen met je Mac

chrom for hue

De Philips Hue verlichting is enorm populair onder Apple gebruikers. Dankzij de API is het voor ontwikkelaars mogelijk om de lampen met behulp behulp HTTP-commando’s aan te sturen. De meeste applicaties die speciaal zijn gemaakt voor de Hue werken onder iOS.

Gelukkig verschijnen er ook steeds meer Hue apps in de Mac App Store. Éen van de applicaties is tijdelijk gratis te downloaden, namelijk de applicatie Chroma for Hue. Met behulp van de Chroma for Hue OS X app kun je op zeer simpele wijze de Hue lampen beheren.

TodoMovies: Bewaar de films die je nog graag wilt zien

todomoviesicon

Op deze wereld zijn er een hoop filmliefhebbers, deze heb je in verschillende gradaties. De ultieme filmliefhebber die het liefst dagelijks een filmpje wilt kijken, de normale filmkijker en de filmliefhebber die zo nu en dan eens een film kijkt. Zeker voor deze laatste twee liefhebbers is er een handige applicatie op de markt die naast informatie je ook de mogelijkheid biedt films te ontdekken en te bewaren.

Met TodoMovies kun je eenvoudig films bewaren in een ‘Nog te bekijken’ lijst. Handig wanneer je een film wilt bekijken en je even de inspiratie kwijt bent. De applicatie is opgedeeld in aantal categorieën waaronder genres, actueel en aanstaande.

If This Then That (IFTTT) wat kun je er mee en hoe werkt het?

iftttlogo2

Vrijwel iedereen heeft wel al eens gehoord of iets gelezen over IFTTT (If This Then That), maar velen weten niet precies wat het is en wat je er mee kunt doen. IFTTT is erg uitgebreid en is een ideaal verlengstuk voor het hele digitale leven.

IFTTT is een dienst op het internet die je zowel via een webpagina kunt benaderen als via de IFTTT applicatie. Aan IFTTT kun je allerlei andere diensten koppelen om zo verschillende recepten uit te voeren. Om precies de werking van IFTTT uit te leggen maken we gebruik van een aantal voorbeelden.

KeyTouch: Ontgrendel je Mac met behulp van Touch ID

keytouchicon

Je kunt op veel verschillende manieren je Mac beveiligen tegen personen met slechte bedoelingen. Denk hierbij aan een sterk wachtwoord en het installeren van ‘Zoek mijn Mac’, de gratis dienst van Apple in combinatie met een iCloud account.

Er zijn echter ook nog een hoop andere manieren om je Mac te beveiligen, een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe applicatie ‘KeyTouch‘. KeyTouch maakt gebruik van het Touch ID van je iPhone of iPad en kan op deze manier je Mac ontgrendelen.