22 januari 2012

10 snelle & handige tips voor Mac OS X (#25)

Vandaag weer een verzameling van 10 kleine Mac OS X en iLife tips. Handige weetjes die je misschien niet iedere dag gaat gebruiken maar wel heel handig kunnen zijn.

1. iPhoto '11: Het is mogelijk om een kopie te ontvangen van e-mails die je verzend vanuit iPhoto '11. Je kunt deze optie activeren via iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd en activeer de optie: 'Automatisch blinde kopie naar mij".

2. iPhoto: Tijdens het afspelen van een slideshow kun je deze met de spatiebalk pauzeren, met de pijltoets links en rechts kun je handmatig door de foto's bladeren.

3. iChat: Het is mogelijk om al je chat sessies automatisch te bewaren op je harddisk. Je activeert deze optie via iChat ▸ Voorkeuren ▸ Berichten en activeer de optie: 'Bewaar chatteksten in' en selecteer de gewenste map.

4. FaceTime: Tijdens een FaceTime gesprek kun je op een Mac met multitouch trackpad schakelen naar volledige schermweergave door twee vingers uit elkaar te duwen op het trackpad (pinch open). Door de omgekeerde beweging te maken keer je weer terug naar normale venster weergave.

5. Voorvertoning: Op een Mac met een multitouch trackpad kun je door met twee vingers een draai beweging te maken een afbeelding of PDF bestand roteren.

6. FaceTime: Met behulp van een control+klik op het Facetime icon in het Dock krijg je toegang tot een lijst met recente gesprekken.

7. Quick Look: Wanneer je meerdere bestanden bekijkt met Quick Look op een Mac met multitouch trackpad dan kun je met een 3 vinger beweging (swipe) het volgende item bekijken.

8. iMovie: Wanneer je een titel bewerkt dan kun je met behulp van de toetsencombinatie cmd⌘ + Option⌥ + pijltoets links of rechts de lege ruimte tussen de verschillende letters verkleinen en vergroten.

9. Finder: Selecteer een bestand in OS X Finder en gebruik cmd⌘ + C om deze op het klembord te plaatsen. Open nu de voorvertoning applicatie en ga naar Archief ▸ Nieuw van klembord (cmd⌘ + N) om het icoon in 512x512 pixels formaat te plakken.

10. iPhoto: Je kunt de locatie van een originele of bewerkte foto in iPhoto heel eenvoudig terugvinden op je harddisk. Selecteer een foto en control + klik hierop, selecteer de menuoptie: Archief ▸ Toon in Finder. Je kunt nu de volgende opties kiezen: 'Gewijzigd bestand' of 'Origineel bestand'.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!