25 september 2014

advApple verkoopt 10 miljoen iPhones in slechts 3 dagen

app-store-iphone-6De nieuwe iPhones zijn gewilder dan ooit tevoren. Afgelopen weekend ging zowel de Apple iPhone 6 als iPhone 6 Plus in negen landen in de verkoop, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Frankrijk. Wereldwijd gingen er 10 miljoen toestellen over de toonbank in het openingsweekend. 4 miljoen van deze toestellen werden in de eerste 24 uur besteld via pre-orders.

Een nieuw record, er werden namelijk nooit eerder zo veel nieuwe iPhones verkocht in de eerste drie dagen. Ter vergelijking: de iPhone 5S en iPhone 5C waren goed voor 9 miljoen verkopen in het eerste weekend.

cooktim“De verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn boven alle verwachtingen”, laat Apple CEO Tim Cook in een persbericht weten. “We willen al onze klanten bedanken voor de beste lancering ooit, we hebben alle records met grote verschillen verbroken. Ook dank aan ons team, dat de productie nog meer heeft weten op te schalen, waardoor we meer iPhones konden leveren en bestellingen sneller kunnen afwerken.”

Apple is bezig met de snelste en grootste uitrol van iPhones ooit. Aan het eind van het jaar moeten de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 plus in 115 landen beschikbaar zijn.

Aankomende vrijdag start de verkoop in de volgende batch van twintig landen, waaronder Nederland en België.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.