24 september 2014

iOS 8Apple brengt (toch niet) iOS 8.0.1 update uit

iOS 8 icon retina ios8Apple heeft een week na lancering van iOS 8 een update uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch. De software-update lost voornamelijk kleine vervelende bugs op die er tijdens het installeren van iOS 8 zijn opgetreden.

iOS 8.0.1 is aan te raden voor iedere iOS 8 gebruiker want deze zorgt ervoor dat vele functies weer opnieuw functioneren. Daarnaast kunnen applicaties gebruikmaken van HealthKit en de Gezondheids applicatie. Hieronder zie je een overzicht van alle problemen die Apple heeft opgelost.

ios8.0.1update

• Er is een probleem verholpen zodat HealthKit-apps nu beschikbaar kunnen worden gemaakt in de App Store
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat toetsenborden van derden gedeselecteerd konden worden wanneer een gebruiker zijn of haar toegangscode invoerde
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat sommige apps geen toegang meer hadden tot foto's in de fotobibliotheek
• De betrouwbaarheid van de Bereikbaarheid-functie op iPhone 6 en iPhone 6 Plus is verbeterd
• Er is een probleem verholpen dat kon leiden tot onverwacht gebruik van mobiele data bij het ontvangen van sms/mms-berichten
• Betere ondersteuning voor 'Vraag om te kopen bij gezinsdeling voor aankopen vanuit apps
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beltonen niet werden teruggezet uit iCloud-reservekopieën
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er geen foto's en video's vanuit Safari konden worden gepload

Je kunt iOS 8.0.1 downloaden en installeren vanaf je iDevice via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes (aanbevolen) door je iDevice aan te sluiten met behulp van een USB-kabel. Klik in iTunes op je iDevice en selecteer de knop ‘Zoek naar update’.

Wanneer je afhankelijk bent van een softwarematige unlock en/of jailbreak dan is het verstandig om te wachten tot dat deze beschikbaar komt voor iOS 8.0.1.

Let op: Sommige iPhone 6 en 6 plus gebruikers hebben na het uitvoeren van de iOS 8.0.1 update problemen met hun netwerkverbinding. Het beste is je SIM-kaart te verwijderen en je iPhone geforceerd te herstarten (aan/uit-knop en thuisknop indrukken tot het apple logo verschijnt). Hierna je SIM weer opnieuw toevoegen en verbinden. Daarnaast worden er Touch ID problemen gemeld, voeg na de update je vingerafdrukken opnieuw toe.

Update 20.30uur: Apple heeft de update teruggetrokken om wille van bovenstaande problemen. Apple onderzoekt momenteel de oorzaak en zal hierna de update weer vrijgeven met een extra bugfix.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maarten

  24 september 2014 om 20:27

  iPhones ge-update. Echter iPad geeft foutmelding dat internetverbinding niet beschikbaar is voor iPad tbv de update?. Nou, als je dit kunt lezen heb ik internet!?!?

 • Max

  24 september 2014 om 20:30

  Helaas werkt deze update niet bij mijn iPhone 4s… Ik heb hem eerst gedownload via itunes, dan geeft hij aan dat dit apparaat niet geschikt is voor de update, op ‘zoek naar updates’ te drukken heeft ook geen zin.

  Daarna via mijn iphone zelf geprobeerd, gedownload, maar het controleren lukt niet, hij blijft weergeven dat hij niet verbonden is met internet voor de controle…

 • Arnold

  24 september 2014 om 20:42

  Misschien handig om te vermeldden dat de update inmiddels alweer is terug getrokken, mede vanwege de bovenstaande problemen

 • Braam

  24 september 2014 om 21:49

  Wat een ellende zeg. Mijn4s draait nog lekker op ios7 en laat het ook zo. De apps laat ik ook niet meer automatisch up-daten want de meeste zijn geschikt gemaakt voor ios8 en ik verwacht dan problemen. Over 2mnd ga ik de nieuw iphone 6 of de + wel halen. Of misschien wel de nieuwe BlackBerry. Want apple maakt er nu wel een ongekende puinzooi van.

 • Frank

  24 september 2014 om 22:30

  Dat Apple is een beetje prutsers bedrijf aan het worden……. Ik hou mijn hart vast voor mijn Macjes als die straks ook over moeten op Yosimite….

 • Ad

  24 september 2014 om 22:34

  @ Frank
  Inderdaad, de naam Apple geeft steeds minder hoge verwachtingen de laatste tijd.

 • mark

  25 september 2014 om 6:13

  nog nooit zoveel problemen gehad beveiligings- beelden terug kijken werkt niet meer
  wifi verbinding met airport extreme langzaam
  wf verbinding komt niet tot stand
  iphone 6 echt niet ben er zo langzaam aan klaar mee

 • John

  25 september 2014 om 6:40

  In al die jaren heb ik dit niet eerder mee gemaakt. 100% bug lukt niet. Maar zo als het nu gaat is niet apple. Ik onder vind ook veel gezeur met wifi op ios 8. Dit heb ik deels handmatig op kunnen lossen. Ik vind het super slecht van apple. Hoop dat ze snel alle belangerijke functies weer herstellen. Anders kost dit klanten. Ik heb ook niet eerder zo veel klachten op het apple forum gezien.

 • Ton

  25 september 2014 om 7:20

  Gisteren mijn iPhone 5s zonder problemen geüpdate. Mijn iPad is een ander verhaal. Deze is niet meer vooruit te krijgen. Ik ben nu mijn iCloud back-up aan het terugzetten. En dan gewoon nog even wachten tot alles wel goed werkt.
  En dat het in al die jaren nog nooit gebeurd is zoals sommige zeggen is niet helemaal waar. Ik ben al jaren gebruiker van de Apple en in het verleden zijn ook enkele bug geweest met updaten onder leiding van Steve Jobs van bijvoorbeeld de Mac. Bij mij resulteerde dat uiteindelijk ook destijds met het opnieuw installeren van mijn iMac. Ook geen pretje. Maar alles is altijd nog beter dan toen ik nog Windows gebruiker was. Laten we wel eerlijk zijn Apple levert gewoonlijk top kwaliteit. Maar ook bij hun is het wel eens maandagochtend. Hopelijk maken ze het weer goed met het nieuwe besturingsysteem voor mijn Mac. Hoewel ik nu wel even de kat uit de boom kijk en niet meteen als eerste de update pak.

 • beko

  25 september 2014 om 15:39

  Ik moet wel zeggen dat ik zo langzamerhand het vertrouwen in Apple begin te verliezen.Na update naar IOS 8 springt Safari telkens terug naar het beginscherm.Storend als je de Marktplaats/Ebay/Werkspot pagina helemaal opgesteld hebt en dan de foto’s nog moet plaatsen en warempel alles klapt terug naar app’s pagina. Kan je weer opnieuw aan de gang.Tevens bij het typen volgt de tekst ruim later of helemaal niet.Vanmorgen geen toetsenbord meer.Na diverse malen 8 toetsen in beeld, wat moet je ermee.Wifi ontvangst slecht. Geeft goed bereikbare routers gewoon niet aan.Of vraagt telkens om de wachtwoorden.Accugebruik vliegt erdoor.Daarbij komt nog welke echte vernieuwingen zijn er de laatste jaren geweest? Het laatste nieuwtje is “Medical” Maar zitten wij daar op te wachten? Ik wil een goedwerkende en goed ogende Smartphone. Ik haal mijn zorg waar ik het behoor te halen. Ziet men het al, dokter volgens mijn IPhone? De artsen vinden het nu al storend de patiënten die hun zgn. ziektes al op internet hebben ontdekt. Misschien iets voor de USA maar niet voor Europa.Nu is Marc Newson weer binnen gehaald naast Sir Jonathan “Jony” Ive of dit reddend is de tijd zal het leren.Ik gebruik 14 Apple apparaten maar als dit zo door gaat overweeg ik toch om alles op de schoffel te plaatsen. Ik vermoed dat Steve Jobs zich langzamerhand omdraait op zijn rustplaats. Langzamerhand behoort de Apple vernieuwing niet meer in het topsigment. Hoewel de prijs stelling van Apple zich hier duidelijk boven stelt. Zonde. Als ik zo kijk naar de laatste slecht werkende vernieuwingen is het net of Apple de hete adem van de concurrenten in de nek voelt.

 • Peter van der Kruys

  25 september 2014 om 16:52

  Sinds de installatie van iOS 8 op mijn ipad 2 kan ik geen foto’s meer uploaden naar andere sites of de fora waarop ik actief ben. Ik vind dit duidelijk niet des Apples. Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf bij zoveel onkunde.

 • Wesley Fabry

  25 september 2014 om 16:57

  Bekijk even dit artikel op appletips: http://www.appletips.nl/oplossingen-voor-de-meest-voorkomende-ios-8-bugs/

 • Klaus

  26 september 2014 om 10:21

  Na het updaten van IOS7 naar IOS8 van mijn iPad Air, kon ik mijn inap aankopen niet meer terugzetten en een ap gaf alleen een zwart scherm.
  Ik heb volgens de beschrijving die hier ook wordt gegeven de iPad Air weer
  teruggezet naar IOS 7.1.2 en ik heb de indruk dat alles weer naar behoren
  werk.
  Kan men ons gebruikers niet blij maken met werkende aanvullingen
  van aps, bv. panorama functie in iPhoto in plaats van ons te bestoken met
  elk jaar een nieuw besturings systeem met (honderden) niewe verbetingen?
  Waarvan een aantal zo blijkt niet goed getest zijn.

 • anne

  3 oktober 2014 om 13:53

  Sinds ik IOS 8 heb geinstalleerd, en nu ook IOS 8.02 heb ik het probleem dat mijn Iphone 5s met tussenpozen en zonder aanwijsbare redenen gloeiend heet wordt, en dat mijn batterij verbruik sky high is. (max 5 uur). Annoying. Een zakenrelatie had het zelfde met zijn Ipad. Heeft iemand een remedie?

 • Benthem

  5 oktober 2014 om 10:38

  Ik heb sinds de laatste update problemen met opstarten van safari, als ik iets wil opzoeken duurt het maar en geeft hij aan dat hij de server niet kan vinden. Ik moet mijn iPad aan en uit zetten soms meerdere keren voor dat hij het weer doet. Voor de update had ik daar geen problemen mee. We hebben twee iPads in huis en alle twee hebben hetzelfde probleem.

 • joyce

  10 oktober 2014 om 17:23

  Sinds de laatste update heb ik alleen maar problemen met mijn ipad.
  heel traag.
  wifi is er vaker uit dan dat ik er wat mee kan doen.

  als dit zo door gaat dan ga ik terug naar samsung. apple heeft dit laatste tijd te vaak naar mij gevoel.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!