24 september 2014

iOS 8iOS 8: Interactieve meldingen in het berichtencentrum raadplegen

berichtencentrumHet berichtencentrum heeft afscheid genomen van de 'Gemist' categorie waardoor je nu alleen maar de keuze hebt tussen 'Vandaag’ en 'Berichtgeving. Maar dit heeft wel plaatsgemaakt voor een prachtig interactief berichtencentrum waarmee je onmiddellijk vanuit dit venster kunt reageren op meldingen. Als een applicatie meldingen (push-notificaties) ondersteunt worden deze weergegeven in het berichtencentrum.

Door er op te tappen wordt de melding in de bijhorende applicatie geopend. Handig, maar iOS 8 gaat nog een stap je verder. Zo kun je onmiddellijk vanuit het berichtencentrum bepaalde handelingen uitvoeren, activeer hiervoor het berichtencentrum door met één vinger vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen.

interactief berichtencentrum

Tap op de categorie 'Berichtgeving' en navigeer naar een melding, veeg nu met één vinger van rechts naar links over de melding. Je zal nu merken dat er extra opties tevoorschijn komen. Zo kun je bij een melding van een nieuwe e-mail deze onmiddellijk verwijderen of als gelezen markeren, een herinnering kun je markeren als voltooid of sluimeren, op een nieuwe iMessage kun je onmiddellijk antwoorden.

Deze interactiviteit kun je op alle meldingen toepassen, in vele gevallen zal er enkel een kruisje tevoorschijn komen om de melding uit het berichtencentrum te verwijderen. Echter zodra ook andere 3rd party applicaties (zoals Facebook) deze functie gaan ondersteunen wordt het aanbod uitgebreider.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!