17 september 2014

iOS 8iOS 8: Interactieve meldingen bekijken en gebruiken

berichtencentrumEen functie die veel iOS gebruikers hebben gemist, was de mogelijkheid om onmiddellijk te reageren op en melding zodra deze binnenkomt. In voorgaande versies van iOS was het wel mogelijk om via de melding de desbetreffende applicatie te openen, maar niet om vanuit de melding te reageren.

Vanaf iOS 8 is dit anders, wanneer je nu een melding ontvangt, bijvoorbeeld een iMessage bericht kun je er voor kiezen om direct vanuit de melding antwoord te geven. Dit doe je door zodra de melding verschijnt met één vinger omlaag te vegen over de melding. In het geval van een iMessage/SMS wordt er onmiddellijk een tekstveld geopend zodat je een antwoord kunt typen en versturen.

interactieve melding

Naast de Berichten applicatie ondersteunen er nog een aantal applicaties functie. Zo kun je dit ook toepassen bij het ontvangen van een e-mailbericht, hier krijg je dan geen tekstveld maar de mogelijkheid het e-mail bericht te markeren als gelezen of onmiddellijk te verwijderen. Wil je het lezen? Tap dan gewoon op de melding zijn i.p.v. de knoppen.

Naast deze voorbeelden kun je dit ook toepassen op Agenda uitnodigingen, Herinneringen, maar ook op apps van derde (bijvoorbeeld Facebook) zodra die deze functionaliteit gaan ondersteunen.

interactieve meldingen

Gevaar voor de privacy? Schakel dan het antwoorden op berichten via het toegangsscherm uit. Dit doe je via Instellingen ▸ (Touch ID en) toegangscode ▸ Schakel de optie 'Antwoord met bericht' uit. Hier kun je ook overige zaken uitschakelen zoals het berichtencentrum zelf.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Steven

  18 september 2014 om 23:02

  Ik heb een iphone 5 en ben geupdate naar ios8. Alles lijkt te werken behalve de interactieve berichten als je telefoon standby staat. Wanneer er een bericht verschijnt, imessage of whatsapp, en ik swipe naar links, dan kan ik het bericht alleen wissen met kruisje. Andere opties krijg ik niet.
  Kan iemand me vertellen hoe dit komt en hoe ik de normale werking wel kan krijgen? Hoor het graag!

 • Lindsey

  19 september 2014 om 6:46

  Ik heb ios8 gisteren gedownload en nu blijkt het dat mijn berichten niet meer werken op mijn iPad wat kan ik daar aan doen ??

 • Elke

  19 september 2014 om 9:42

  Ik heb eergisteren iOS 8 gedownload. Vanochtend kon ik niet meer whatsappen, als ik de app opstartte gooide hij me er de hele tijd uit. Ik heb geprobeerd Whatsapp opnieuw te downloaden maar dat heeft niks geholpen.. Kan ik op de een of andere manier mijn telefoon terugzetten naar iOS 7 of is er een andere oplossing ?

 • Ellen

  20 september 2014 om 19:40

  Exact hetzelfde probleem iOS 8 gedownload gisteravond en vandaag werkt whatapps niet goed bij een aantal contacten word ik eruit gegooid en opnieuw installeren lukt niet?! Wie heeft de juiste tip/oplossing ?

 • Wesley Fabry

  20 september 2014 om 19:41

  Whatsapp zelf moet de app nog grondig optimaliseren voor iOS 8, beste kun je de gesprekken allemaal verwijderen en zo proberen een nieuwe te starten.

 • Theo

  21 september 2014 om 8:24

  Erg veel spijt van de installatie van ios 8 op mijn ipad, ik had gehoopt dat de irrittante bugs uit ios 7 waren verholpen maar het is alleen maar erger gemaakt.
  Touchscreen reageert uitermate slecht, met name bij Safari en Safari crasht om de haveklap .
  Nou Apple, het is hopeloos

 • Wesley Fabry

  21 september 2014 om 8:29

  @theo erg vreemd dat safri bij je crasht, hier nog geen 1 keer voorgekomen. Vaak hangt dit af van welke pagina’s en content je wil laden, sluit eens alle pagina’s af en herstart je iDevice. Doet ie het dan nog bij ALLE websites of bij bepaalde?

 • Jet

  21 september 2014 om 11:52

  De met een pincode of dotlock beveiligde apps werken geen van allen in IOS 8.
  Ik ben bang dat als ik ze verwijder en opnieuw installeer ook de inhoud verdwenen is…?
  Het zou fijn zijn als je, tot alle apps functioneren met IOS 8, nog weer zou kunnen downgraden.

 • Rick

  21 september 2014 om 12:43

  ik heb net als velen mijn iPhone 5 geupdate en nou doet alles het, maar er werd gezegd dat als je een berichtje krijgt of een whats app berichtje dat je deze naar beneden kon vegen en zo kon beantwoorden. ik heb bij notificaties alles gedaan maar ik krijg dan gewoon te zien schuiven om te beantwoorden.

  Hoor het graag.

 • Goofy

  21 september 2014 om 13:46

  Hoe krijg je de melding van recent verwijderd?

 • Paul

  22 september 2014 om 22:10

  Ik heb van het weekend mijn iPad Air geupgrade naar IOS 8 en sindsdien kan een aantal apps niet meer worden bijgewerkt en blijven dus zwart. Ik heb van alles geprobeerd: ik heb de app store gesloten, alle apps gesloten en de iPad uitgezet en weer aan maar ik blijf de melding krijgen dat de app niet kan worden bijgewerkt.

  Dit is echt heel storend. Is hier iets aan te doen of anders kan ik weer terug naar IOS 7? En zo ja hoe? Ik ben blij dat ik mij iPhone 5 nog niet geüpgrade heb naar iOS 8!

 • Hilde

  23 september 2014 om 19:57

  Dat werkte, die tip van Wesley voor whatsapp. Na alle gesprekken verwijderd te hebben (helemaal rechts onder instellingen) deden de contacten het allemaal weer, in plaats van sommige wel en andere niet. Dank, Wesley!

 • Wesley Fabry

  23 september 2014 om 20:08

  @hilde graag gedaan en bedankt voor het melden…

 • john

  25 september 2014 om 18:45

  Hoe kan je je recente contacten verwijderen? dus als je 2 x op de kome knop drukt en dan dat rijtje recent krijgt. ik wil sommige daaruit hebben.

 • Catch

  5 oktober 2014 om 11:50

  Heb update gedaan op mijn Iphone 4s naar IOS 8.02
  Nu ontvang ik mijn mails wel, maar na een tijdje, paar uur soms een dag, krijg ik andere mails binnen en de vorige zijn verdwenen op mijn Iphone.

 • Patricia

  5 oktober 2014 om 17:04

  @Wesley; bedankt voor de link naar de oplossing om recents te verwijderen!
  Er zijn namen die wil je echt niet steeds zien staan :-(

 • Janny

  12 oktober 2014 om 13:05

  Erg veel spijt van mijn update ios8 wil ik een internetpagina openen dan moet ik eerst het scherm vergroten dan pas pakt hij de site Erg storend allemaal. Sommige pictogrammen hebben geen plaatje meer. Zoveel spijt van de update. Waarom zijn er zoveel fouten na een update. Ligt de fout niet bij jullie? En wanneer passen jullie dit aan. Zodat we weer gewoon op de iPad kunnen werken?

 • Dilara

  12 oktober 2014 om 20:26

  Ik heb heel veel spijt dat ik ios 8 heb gedownload , mijn batterijen gaan heeel erg snel leeg :(

 • M

  6 november 2014 om 21:48

  Hallo,

  Bij Samsung is er een app dat als je je telefoon op toesten lock heb er een gekleurd puntje in je scherm komt als je een berichtje heb. Is zo’n app er ook vor iPhone (5S)

  Groetjes

 • Mariska

  3 februari 2015 om 22:55

  Hoi allemaal,

  Ik heb sinds kort een iPhone 6. Maar hij laat mijn gemiste en gevoerde gesprekken niet zien. Ik ga naar het groene telefoontje. Dan naar recent (waar trouwens een raar rode -1 bij staat. En daar staat niets. Niet bij alles en niet bij gemist. Pleaseee kan iemand mij helpen, dit is zo vervelend.

  Groetjes Mariska

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!