17 september 2014

iOS 8iOS 8 vanaf nu beschikbaar!

iOS 8 icon retina ios8We hebben er even op moeten wachten maar dat is gelukkig voorbij! De iOS 8 software-update is vanaf nu te downloaden via iTunes of over the air (via Wi-Fi), ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. iOS 8 biedt verschillende nieuwe functies zoals Handoff, iCloud Drive, gezinsdeling, gezondheidsapplicatie, widgets, verbeterde bestaande functies, enzovoorts.

iOS 8 is beschikbaar voor de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini Retina en de iPod Touch 5e generatie en straks op de nieuwe generatie iPhone. Ben je in het bezit van een iPhone 4? Helaas, iOS 8 kan hierop niet worden geïnstalleerd.

Alle nieuwe functies kun je op bovenstaande apparaten gebruiken behalve de Gezondheid-app (en HealthKit), deze zijn niet aanwezig op een iPad. Verder wordt Continuity niet ondersteund op de iPhone 4S, iPad 2 en 3e generatie.

iOS 8 overzicht

Deze software-update is voor iedereen aan te raden voor iedere iOS gebruiker omdat deze naast nieuwe functies ook een hoop problemen oplost en de beveiliging van gegevens en je toestel verbetert. Wanneer je afhankelijk bent van een softwarematige unlock en/of jailbreak dan is het verstandig om te wachten tot dat deze beschikbaar komt voor iOS 8. Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het te druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

Let op! dat je iCloud Drive pas activeert wanneer al je iCloud apparaten deze dienst ondersteunen. Dit wil zeggen dat al je iDevices voorzien moeten zijn van iOS 8 en je Mac van OS X Yosemite. Daarom raden we aan iCloud Drive pas te activeren wanneer OS X Yosemite beschikbaar is. Apps, gegevens en documenten synchroniseren nu via iCloud Drive in plaats van iCloud, dit kan tot conflicten leiden bij apparaten die deze dienst niet ondersteunen. Kies voor 'Niet nu' wanneer iOS je vraagt iCloud Drive te activeren.

Vanaf vandaag vind je hier dagelijks meerdere tips terug over iOS 8. Op een toegankelijke manier maken we je wegwijs in de nieuwe software en onthullen we bekende en minder bekende zaken, plus een hoop iOS geheimen. Vanzelfsprekend kunnen jullie weer de populaire reeks 'kleine wijzingen' en enkele leuke extra’s verwachten. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken.

Daarnaast zijn we te vinden op Twitter, Facebook en Google+, download onze iOS applicatie of accepteer onze Safari push notificaties om dagelijks op de hoogte te blijven van alle nieuwe iOS 8 tips en trucs!

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cloverfield

  17 september 2014 om 19:49

  Nou ja, beschikbaar… de iPad blijft maar foutmeldingen geven en iTunes download nu die voor iPhone… 3 uur resterend :(

  Apple kan beter op 1 uur ’s middags iOS beschikbaar maken, onafhankelijk van tijdszones om de load te verdelen…

 • dani

  17 september 2014 om 20:26

  ik had iCloud drive wel aangezet.. maar daarna direct uit… is dat erg?

 • R

  17 september 2014 om 21:08

  Weer geen weeknummers in de agenda :(

 • Wesley Fabry

  17 september 2014 om 21:23

  weeknummers zitten er wel in, zien instellingen voor agenda of morgen de tip op appletips ;-)

 • Peter

  17 september 2014 om 22:11

  Mijn iPhone doet helemaal niks meer na de installatie! Valt constant uit als ik hem opnieuw opstart! Nog iemand dit probleem of tips aub?

 • Patrick

  17 september 2014 om 23:18

  Werkt zoals je van Apple mag verwachten. Binnen 10 min. geïnstalleerd en werkt perfect.
  iCloud, zoals hierboven omschreven, werkt nog niet als je meerdere apparaten hebt die op iCloud zijn aangemeld.
  Nog even wachten op de release van Yosemite en dan alle apparaten activeren.
  Verder, perfect!!

 • Col

  18 september 2014 om 0:33

  Zie geen “health” app op mijn iPad.
  Ik veronderstel nu dat dit wéér een app is die niet zal verschijnen voor iPad.

 • Suleyman

  18 september 2014 om 4:23

  Ja hoor duik weer op de update.. zonder te denken of het lekker draait.. ow ja als jullie een truckje hebben om te downgraden is het een ander verhaal…

 • Frank

  18 september 2014 om 6:55

  De app die ik het meeste gebruik, uitzending gemist doet het niet……. blijft zoeken naar de uitzendingen en dat terwijl een zelfde iPad met iOs7 direct connect.
  Ook is in de videospeler niet altijd de mogelijkheid tot airplay, waar ie in iOs 7 wel was. Kortom ik ben niet blij !

  O ja er is ook een update voor Apple TV.

 • Wesley Fabry

  18 september 2014 om 8:41

  @Cloverfield Beste is gewoon een dagje te wachten. Bespaar je zelf een hoop gedoe ;)

  @dani Het zou best kunnen alles is hersteld, maar een conflict valt niet uit te sluiten. Merk je problemen?

  @peter Probeer hem eens aan iTunes te hangen en kijk wat ie zegt. Ander moet je hem herstellen

  @col Neen die is niet beschikbaar op de iPad (zie tip)

  @Suleyman downgraden kan niet, de voordelen ervan in zien en niet mopperen :)

  @Frank Dan moet uitzending gemist een update uitbrengen (zoals vele apps doen) voor iOS 8. Probeer eens gewoon via Safari, werkt het dan niet?

 • Jolande

  18 september 2014 om 9:32

  Wil ik het downloaden op mijn iPhone 4s, zegt die dat er te weinig opslagruimte is! Het komt erop neer dat alle Apps verwijderd moeten worden… Vreemd gedoe!

 • Frank

  18 september 2014 om 9:59

  @Wesley Ik denk dat er een probleem is met de gebruikte player. Er zijn meer websites en apps waar soms de stream wel werkt, maar dan weer geen airplay icoon in de player staat….. je kan dan wel airplay inschakelen via de instellingen, maar dan krijg je de videoplayer uiteraard niet beeldvullend op je TV. Tot nu toe is RTL XL de enige die WEL werkt en ook via Apple tv te zien is.

 • Frank

  18 september 2014 om 10:01

  Verder wil ik ook even melden dat ik het nu heb draaien op ipod 5gen, ipad mini, ipad retina en iphone 5 en alle vertonen enige lag en andere scherm vertragingen. Alles is ook al opnieuw opgestart. Met het begin van ios 7 had ik dit ook, maar dat verdween weer na een paar weken…. wellicht dat ook ios 8 zich moet settelen…..

 • Wesley Fabry

  18 september 2014 om 10:23

  @Jolande en andere die ‘klagen’ over te weinig ruimte. Als je iOS installeert over the air (via je iDevice zelf) dan moet je extra ruimte vrij hebben om te kunnen installeren. Na de update krijg je de ruimte weer terug, dit komt omdat iOS de ruimte nodig heeft om allerlei bestanden te verwerken en te installeren. Dit probleem los je eenvoudig op door te installeren via iTunes !

  @Frank dat ligt aan de apps zelf en hun houden deze opties tegen, je kan dan inderdaad beste synchroon airplayen. Het is een gemiste kans van omroepen om hun apps totaal geen gebruiksvriendelijkheid te geven.

 • Frank

  18 september 2014 om 11:41

  Dat is het zeker Wesley, en al helemaal dat onder de eerdere iOS versies deze optie er wel was. Ik vind het echt een gemis en baal daar dan ook stevig van. Eigenlijk had ik beter niet kunnen upgraden want toen werkte het allemaal zoals ik het wilde en nu heb ik er helemaal niets meer aan.

 • Maurits Van Altvorst

  18 september 2014 om 19:15

  Is er een manier om 1 Apple-Id te gebruiken voor iCloud Drive en een ander Apple-Id voor alles wat anders is dan iCloud Drive?

 • J.van Hoek

  22 september 2014 om 8:54

  Mijn iPad air en iPhone 4 worden niet meer automatisch verbonden met iTunes
  de iPad air die nog de iOS7 heeft blijft het wel doen.
  Als ik de iPad en iPhone uitzet en opnieuw start doen zij het wel. Ik denk niet dat dit de bedoeling is. Wat kan er aan gedaan worden

 • dre

  23 september 2014 om 10:40

  Sinds de update blijft het bagger. Ik moet de ipad steeds opnieuw opstarten als ik een app open.

 • Mitzi

  4 oktober 2014 om 20:06

  Absoluut niet blij met deze update!
  Mail komt niet meer binnen.
  Icoontjes van favorieten zijn verdwenen.
  iPad is minder snel,

  Wil terug naar de oude versie! Help! Nooooit meer een update!!!

 • Heleen

  1 oktober 2015 om 0:04

  Ook mijn e-mail komt niet meer binnen sinds de update. Help!!!!! Krijg ze met geen mogelijkheid ergens vandaan…..Balen!

 • Heleen

  1 oktober 2015 om 0:05

  Wat nu???

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!