17 september 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#11)

kleine-ios-tipsVerwijder rare berichten
Wanneer je een SMS of iMessage ontvangt lijkt het er in eerste instantie op dat je deze niet kunt verwijderen tenzij je het gehele gesprek wist. Erg vervelend als je weer een flauw of raar bericht hebt gekregen, gelukkig is het toch mogelijk berichten te verwijderen zonder dat je het hele gesprek hoeft te wissen.

Open hiervoor een gesprek in de berichten applicatie en tap gedurende enige momenten op het bericht dat je wil verwijderen, vervolgens verschijnt er een pop-up menu, tap hierin op 'Meer'. Vervolgens kun je alle berichten selecteren die je wilt wissen, tap op het prullenmand-symbool om ze definitief te verwijderen.

bericht verwijderen

Gelieve niet te filmen
Met behulp van FaceTime kun je gratis videogesprekken voeren met je vrienden, familie en kennissen die deze functie ook ondersteunen. Echter zijn er sommige gebruikers die liever niet voortdurend een gesprek met beeld willen voeren, FaceTime heeft ook de mogelijkheid om gesprekken te voeren met alleen audio. Het makkelijkste is om de contactpersoon te openen in de contacten applicatie en te tappen op de telefoonhoorn naast de optie 'FaceTime'. Daarnaast kun je ook via de FaceTime applicatie een audiogesprek starten.

Weeroverzicht
Met behulp van de standaard in iOS aanwezige weer applicatie kun je de actuele weer condities bekijken. Daarnaast bezit de weer applicatie nog een bijzonder handige functie. In voorgaande versies van iOS was het al mogelijk om meerdere steden toe te voegen en diende je steeds één voor één te kijken hoe het weer was in de steden. Vanaf iOS 7 is ook mogelijk om in één oog opslag het weer van verschillende steden te bekijken. Open hiervoor de Weer applicatie en tap op het menu-icon te herkennen aan de drie horizontale strepen, onmiddellijk krijg je alle steden te zien met het bijhorende weer. De achtergrond van ieder vak toont de weersituatie van die stad zoals bijvoorbeeld regen. Meerdere steden kun je toevoegen door op de plus-knop te tappen.

weersteden7

Knoppen verduidelijken
Wanneer je iOS 7 bekijkt valt je al eerste op dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van knoppen, dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld alleen het woord ‘Wijzig’ ziet staan in plaats van een knop met daarin het woord ‘Wijzig’. Dit kan voor sommige iOS gebruikers verwarrend zijn, daarom is het mogelijk om de knopweergave te activeren. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ schakel de optie 'Knopvormen' in.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • g kazen

  17 september 2014 om 17:09

  Kun Je ook een plaats verwijderen uit de weerapp???

 • Wesley Fabry

  17 september 2014 om 17:11

  @g ja hoor dat kan, open het overzicht van alle steden zoals hierboven omschreven staat en veeg dan met 1 vinger van rechts naar links over de stad om hem te verwijderen..

 • Coby

  21 september 2015 om 13:18

  Als ik een sms’je wil typen kan ik sinds IOS9 niet meer zien wat ik typ. Hoe kan ik dit weer gewoon krijgen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!