16 september 2014

iOS: De kleurenweergave omkeren (via thuisknop)

instellingen ios logo 7 retinaWanneer je iPad, iPhone of iPod Touch regelmatig buiten gebruikt zal je vast wel volgend probleem herkennen. Door het felle licht kan het voorkomen dat je bepaalde webpagina's en applicaties niet goed meer zichtbaar zijn. Ook wanneer je je iDevice in een donkere omgeving gebruikt kan het felle oplichtende scherm storend zijn. Je kunt ervoor kiezen om de helderheid zo laag mogelijk te plaatsen, echter is dit voor sommige gebruikers niet voldoende.

Je kunt er dan voor kiezen om de omgekeerde kleurenmodus te activeren op je iDevice. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden, je kiest ervoor dit standaard te activeren of door drie keer de drukken op de Thuisknop. Hoe je dit precies kunt instellen lees je hieronder terug:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar de menuoptie 'Algemeen'
• Kies hier 'Toegankelijkheid'
• Tap op 'Activeringsknop'

kleuren omkeren

Selecteer vervolgens in de lijst de optie 'Kleuren omkeren'. Zodra dit is voltooid kun je door drie keer kort achter elkaar te drukken op de thuisknop de kleuren van je scherm omkeren. Dit wil zeggen dat alles 'negatief' zal worden weergegeven (wit wordt bijvoorbeeld zwart. Erg handig bij het lezen van een boek in iBooks.

Wil je liever (om welke reden dan ook) permanent de kleuren omkeren dan kun je dit doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakel hier de optie 'Keer kleuren om' in.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bart

  16 september 2014 om 19:07

  “Erg handig bij het lezen van een boek in iBooks.” Als je ’t daarvoor gebruikt, kan je beter een boek in iBooks openen, op het logo met de kleine en de grote A tappen en vervolgens “Nacht” selecteren. Dan krijg je witte tekst op een zwarte achtergrond, maar enkel binnen iBooks.

 • Jolanda

  13 december 2014 om 20:42

  Dank je wel! De schrik zat er goed in hier toen alle kleuren ineens anders waren. Het risico van een peuter op de ipad mini laten is dat er soms rare dingen gebeuren. De kleuren stonden verkeerd om!
  Bedankt voor de tip!

Een reactie toevoegen: