8 april 2017

ScreencastClips: Foto’s toevoegen en voorzien van effecten

Alternatief icoon voor clips

Met behulp van de nieuwe Clips applicatie van Apple kun je leuke, maar vooral creatieve video's maken. Je kunt live video's en foto's toevoegen, maar ook uit je bibliotheek. Veel gebruikers vinden de foto-mogelijkheid verwarrend, hoe werkt dat nu precies?

In Clips heb je de mogelijkheid je video's op te leuken met foto's. Een foto is niets meer dan stilstaand beeld, niet echt handig in een video. Gelukkig heeft Apple daar een oplossing voor bedacht en kun je de foto voorzien van effecten, emoji's en filters. Zo wordt een stilstaande foto toch interessant, maar er is meer. Zo kun je ook foto's laten bewegen in een clips-video.

Foto's toevoegen aan Clips

• Open de Clips applicatie
• Tik op bibliotheek om een bestaande foto toe te voegen
• Of maak een foto via 'Foto'

Uiteraard kun je een nieuwe video maken, tik bovenin op teken omlaag en kies voor 'Nieuwe video'.

Foto's toevoegen aan clips

Foto's bewerken en voorzien van effecten

Zodra je een foto hebt toegevoegd aan je project kun je deze bewerken. Bovenin vind je verschillende onderdelen terug zoals een tekstballon, overlappende cirkels, ster en T voor posters. Net zoals bij video's kun je foto's met deze opties bewerken. Tik op het tekstballontje om live teksten toe te voegen. Kies een effect en druk de rode knop in. Blijf deze indrukken zolang je het effect wil toepassen en spreek de tekst uit. Hoe je de tekst achteraf aanpast lees je hier terug.

Uiteraard kun je ook filters (overlappende cirkels) en objecten/emoji's (ster) toevoegen aan foto's. Ook dan druk je de rode knop in, dit bepaald hoe lang je de foto in je video wil tonen. Hoe langer je de knop indrukt, hoe langer de foto zichtbaar blijft in de video. Natuurlijk kun je ook achteraf objecten en meer toevoegen.

Foto's laten bewegen in een Clip

Wanneer je de rode knop indrukt bij het toevoegen van een foto kun je ook de foto in- en uitzoomen. Als de foto wat is ingezoomd kun je deze ook met één vinger laten bewegen door te vegen over het scherm.

Bekijk ook: Complete handleiding over het gebruik van de Clips-app

Clips
ClipsCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  53 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Florina

  9 april 2017 om 7:38

  Ik zou dolgraag de app gebruiken. Maar het rare is: mijn iPhone 5s met iOS 10.3.1 wil/kan hem niet installeren. Omdat ‘apparaat niet geschikt is’. Ik snap er niks van. Meer mensen die dit ‘hebben’?

 • Wesley Fabry

  9 april 2017 om 7:59

  @Florina zeker weten dat je een 5S hebt? De app kan inderdaad niet op alle apparaten geïnstalleerd worden. Meer info: https://www.appletips.nl/handleiding-clips/

 • Florina Blokland

  9 april 2017 om 11:37

  Ja, zeker weten :-)

 • Florina

  9 april 2017 om 11:45

  Duh…. Sorry, je hebt gelijk, het is een 5.Dacht dat het een S was. Hoe dom kan ik zijn. En dan snap ik het ook want ik wist dat het niet werkt op een 5. Nou ja, dan maar eens nadenken over toch een hippere. Maar formaat spreekt me zo aan. Ik ben een kontzak-piepje :-) Mss de 6SE dan maar. #blond

 • Wesley Fabry

  9 april 2017 om 12:02

  @florina geen enkel probleem hoor, ze lijken ook zo op elkaar. De SE is inderdaad hetzelfde formaat, maar met de specificatie (erg goede) van nu ;-)

Een reactie toevoegen: