7 april 2017

ScreencastClips: Gesproken tekst toevoegen en handmatig aanpassen

clips apple app

Clips is een nieuwe Apple applicatie waarmee je creatieve video's kunt maken. De (korte) video's kun je voorzien van verschillende effecten, gesproken teksten, filters, emoji's en meer.

Wanneer je teksten toevoegt aan de video moet je dit doen met behulp van spraak. Je spreekt de tekst uit en automatisch zal de app dit omzetten tot een effect op het scherm. Bij spraak kan wel eens iets mis gaan, gelukkig kun je eenvoudig handmatig de tekst aanpassen op een Clips.

Tekst toevoegen aan een Clip

Tekst kun je toevoegen door bovenin te tikken op het tekstballonnetje, kies een gewenst effect en je kunt van start gaan. Kies voor foto, video of bibliotheek om content toe te voegen aan je Clip. Druk nu de rode knop in en blijf deze indrukken terwijl je de tekst uitspreekt. De app luistert naar je en zet de spraak om tot een tekst effect.

Lees ook: Foto's gebruiken in een Clips-video

Gesproken tekst handmatig aanpassen in de nieuwe Clips app van Apple

Handmatig gesproken tekst aanpassen in Clips

Zodra je tekst hebt toegevoegd aan een Clip kun je deze handmatig bewerken. Tik onderin de tijdlijn op het fragment dat de fout bevat. Druk op play-knop tot er tekst bovenaan het scherm verschijnt, druk dan onmiddellijk op 'pauze'. Tik vervolgens op de tekst, onmiddellijk krijg je de mogelijkheid deze te bewerken. Bewerk deze en tik op 'Pas toe' on de wijziging aan te brengen. Vanaf dat moment gebruikt de app de nieuwe tekst.

Bekijk ook: Uitgebreide handleiding om alles uit Clips te halen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: