20 september 2014

iOS 8iOS 8: E-mailberichten markeren of verwijderen vanuit het toegangsscherm

mail logo 7 retinaDe iPhone, iPad en iPod Touch beschikken allemaal over een prachtig multi-touch scherm waarmee je vele veegacties (swipes) kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het activeren van het berichtencentrum, bedieningspaneel, Spotlight, enzovoorts. In iOS 8 zijn er uiteraard ook weer een hoop handige 'swipes' bijgekomen.

Zo kun je vanaf nu antwoorden of bepaalde acties uitvoeren op berichten en overige meldingen op het toegangsscherm van je iDevice. Dit is te danken aan de nieuwe interactieve meldingen. Wanneer je bijvoorbeeld een e-mailbericht of iMessage ontvangt kun je vanuit het toegangsscherm met behulp van één vinger van rechts naar links vegen over de melding. Onmiddellijk worden er een aantal opties geactiveerd.

interactieve melding toegangsscherm

Zo kun je bij een e-mailbericht kiezen voor de optie: 'Markeer als gelezen' of kun je onmiddellijk de desbetreffende e-mail verwijderen door te tappen op 'Verwijder'. Bij een SMS of iMessage kun je op de knop 'Antwoord' tappen om de interactieve melding te openen en je antwoordbericht te versturen.

Wil je liever de melding verbergen? Tap dan op het kruisje, de melding verdwijnt dan van je toegangsscherm en berichtencentrum, maar niet uit de applicatie. Naast deze voorbeelden kun je dit ook toepassen op Agenda uitnodigingen, Herinneringen, maar ook in apps van ontwikkelaars zodra die deze functionaliteit gaan ondersteunen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!