20 september 2014

iOS 8iOS 8: Overschakelen van mobiele website naar desktopversie

Safari logo 7 retinaVeel websites hebben tegenwoordig een mobiele webpagina. Hierin krijg je de website beknopter te zien zodat deze mooi aansluit op je iPhone of iPod Touch. Toch kan het voorkomen dat de mobiele pagina van een website niet niet alle content bevat die je zoekt.

Je kunt er dan voor kiezen om de dekstopversie weer te geven, elke zelf respecterende website bouwt deze optie standaard in vaak onderaan de webpagina. Echter doen ze dit niet allemaal en ben je verplicht de mobiele versie te bekijken. In iOS 8 is dit verleden tijd en kun je via Safari overschakelen naar de desktopversie, hoe lees je in onderstaande procedure:

• Open Safari
• Navigeer naar een website met mobiele weergave
• Tap vervolgens op de adresbalk

desktopsite-ios-acht

De adresbalk wordt geactiveerd en je favorieten worden weergegeven, veeg nu met één vinger omlaag over je scherm om de extra opties weer te geven. Hier kun je tappen op 'Vraag om desktopsite' om de desktopversie van de website te openen. Safari laadt onmiddellijk de website opnieuw in en toont de desktopversie op je iPhone en iPod Touch. Ook kun je deze optie raadplegen op een iPad, sommige websites hebben ook voor tablets een andere weergave.

Vanaf iOS 9 dien je deze procedure te gebruiken om de desktopwebsite op te vragen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!