19 september 2014

iOS 8Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 1)

iOS 8 icon retina ios8We gaan weer van start met onze succesreeks 'Kleine wijzigingen' voor iOS 8. Apple is een meester in het toevoegen van kleine handige functies die de gebruiker op het eerste zicht niet opmerkt, maar wel een waardige toevoeging zijn in iOS.

Al deze kleine nieuwigheden en functies vind je terug in onze posts met de naam 'Kleine wijzigingen in iOS 8' gevolgd door een nummer die het deel aangeeft. Lees ze de komende weken allemaal en profiteer van de verschillende kleine en handige iOS 8 tips.

Berichten

De berichten applicatie is voorzien van een hoop nieuwe functies en mogelijkheden die we uiteraard de komende dagen uitgebreid gaan bespreken. Echter is er een kleine wijziging die zeer zeker het noemen waard is. Wanneer je graag een foto of video wil versturen naar je vrienden of kennissen dan is het niet meer nodig te navigeren naar de fotobibliotheek. Je kunt namelijk gelijk vanuit de fotokiezer (tap op het camera-icon in een gesprek) de recente foto’s bekijken en versturen. Daarnaast kun je ook een opmerking toevoegen aan de foto’s, handig om snel een foto of video te versturen zonder veelvuldig te hoeven tappen.

Fotokiezer berichten

Locatievoorzieningen

Daar waar je in voorgaande versies van iOS de keuze had tussen het aan of uitschakelen van de locatiebepaling voor een applicatie heb je nu iets meer mogelijkheden. App ontwikkelaars hebben vanaf nu de keuze om 'Altijd', 'Nooit' of 'Bij gebruik' jouw locatie te gebruiken voor hun applicatie. Voorheen had je alleen de mogelijkheid tussen aan of uit (via een schakelaar). De optie 'Bij gebruik' is erg fijn, want dan kan de app alleen je locatie bekijken en gebruiken wanneer je ook daadwerkelijk de app gebruikt en niet stiekem op de achtergrond je locatie controleren.

Algemeen

Misschien was het je al onmiddellijk opgevallen of misschien ook helemaal niet, maar het icon van de klok applicatie is aangepast. De wijzers zijn dikker en vooral groter geworden en de secondewijzer is nu nog duidelijker zichtbaar. Mocht je het niet onmiddellijk opvallen, dan kun je hieronder een vergelijking zien tussen iOS 7 en iOS 8.

klokappicon

Notities

Op de Mac was het al enige tijd mogelijk, maar vanaf nu ook op je iPhone, iPad of iPod Touch. Bij het opmaken van een notitie heb je nu ook de keuze om foto’s toe te voegen aan de notitie. Dit kun je doen door enige momenten te tappen op een lege ruimte in de notitie, selecteer hierna in het pop-up venster de optie 'Voeg foto in' om een foto te kiezen en toe te voegen. Deze afbeelding wordt gesynchroniseerd met al je ondersteundende Apple apparaten via iCloud.

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


 • Markboefje

  19 september 2014 om 18:18

  Altijd leuk, deze (reeks van) berichten, 4 tips, 3 wist ik nog niet. Keep up the good work!

 • mt

  20 september 2014 om 10:42

  foto’s bijvoegen vanuit sms is nu kennelijk geregeld maar via whats app lukt het me niet meer.

 • E. Tanja

  21 september 2014 om 12:53

  Hoe kan ik in IOS 8 een bezochte website sluiten, eerder kon je door op het x te klikken de pagina sluiten maar dat ontbreekt nu.
  Blijven er op deze manier niet veel pagina’s onnodig openstaan?
  Graag tips hiervoor.

 • Ton

  29 september 2014 om 11:07

  Rechtsbovenin op de twee vierkantjes tikken, de openstaande pagina’s verschijnen. Tik op het kruisje en ze verdwijnen.

 • Netty

  29 oktober 2014 om 9:55

  Skype wordt steeds afgesloten waardoor ik niet bereikbaar ben. Hoe kan ik dit verhelpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!