11 februari 2017

iOS: Locatiedeling voor apps altijd, nooit of alleen bij gebruik toestaan

privacy icoon

Veel applicaties maken gebruik van je actuele locatie, denk hierbij aan applicaties zoals Weer, Marktplaats, Google Maps, enzovoorts. Ook de sociale media en games wil graag je locatie weten zoals Facebook, Twitter, Pokémon Go, etc.

Het is daarom goed om je locatievoorzieningen eens te controleren in iOS. Vanaf iOS 8 is het namelijk eenvoudiger geworden dit te beheren. Zo kun je ervoor kiezen dat een applicatie alleen maar je locatie mag gebruiken wanneer je de app zelf gebruikt. Het voordeel hiervan is dat de app je locatie niet op de achtergrond kan bijhouden

Locatie delen uitschakelen of beheren in iOS

Locatie delen uitschakelen of beheren

Om de locatiedeling voor een applicatie aan te passen en te controleren dien je te navigeren naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen. Kies hier de applicaties waarvan je de locatievoorzieningen wil aanpassen. Tik op de app en maak een keuze tussen altijd, nooit of bij gebruik.

Je zal merken dat niet alle applicaties over de 'Bij gebruik' optie beschikken. Dit is vaak het geval bij oude applicaties, ontwikkelaars moeten deze functie namelijk activeren in de app. Daarom heb je alleen de keuze tussen nooit of altijd.

Lees ook: Controleer je privacy, welke gegevens gebruikt een appReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!