Menu

17 november 2014

YosemiteOS X: De bladwijzerbalk activeren via één knop

Safari icoon

Sinds OS X Yosemite heeft Apple afscheid genomen van de bekende bladwijzerbalk. Deze is nu verplaatst naar de adresbalk waarmee je via een pop-up venster al je favorieten (voorheen bladwijzerbalk) in één oogopslag kunt bekijken. De achterliggende gedachten hiervoor is meer ruimte voor de content van websites.

Echter zijn er een hoop Yosemite gebruikers die de balk missen, gelukkig hebben we al eerder aangegeven dat je deze gewoon weer opnieuw kunt activeren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de balk via een nieuwe knop te benaderen vanuit de knoppenbalk. Hoe lees je in onderstaande stappen:

Open de Safari applicatie en klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op een lege ruimte in de adresbalk. Vervolgens kies je voor de optie ‘Pas knoppenbalk aan’.

favorietenbalk

Sleep vervolgens het icoon ‘Favorietenbalk’ naar de knoppenbalk en laat los op de gewenste positie. Bevestig de wijziging door op ‘Gereed’ te klikken. Vanaf nu kun je via deze knop de favorietenbalk (bladwijzerbalk) raadplegen zonder te moeten navigeren naar de adresbalk.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: