12 februari 2017

Mac: De bladwijzerbalk activeren via één knop in Safari

Safari icoon

Sinds OS X Yosemite heeft Apple afscheid genomen van de bekende bladwijzerbalk. Deze is nu verplaatst naar de adresbalk waarmee je via een pop-up venster al je favorieten (voorheen bladwijzerbalk) in één oogopslag kunt bekijken. De achterliggende gedachten hiervoor is meer ruimte voor de content van websites.

Echter zijn er een hoop gebruikers die de balk missen, gelukkig kun je deze gewoon weer activeren via deze stappen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de balk via een knop te benaderen vanuit de knoppenbalk. Zo toon je de balk alleen wanneer je deze nodig hebt, daarna kun je deze weer snel verbergen.

Bladwijzerbalk met één knop activeren in Safari

Open de Safari applicatie en klik met behulp van een secundaire klik op een lege ruimte in de adresbalk. Vervolgens kies je voor de optie 'Pas knoppenbalk aan'.

bladwijzerbalk knop activeren in mac Safari

Sleep vervolgens het icoon 'Favorietenbalk' (sterretje) naar de knoppenbalk en laat los op de gewenste positie. Bevestig de wijziging door op 'Gereed' te klikken. Vanaf nu kun je via deze knop de favorietenbalk (bladwijzerbalk) tonen of verbergen. Dit is net iets sneller en eenvoudiger dan via menubalk ▸ Weergave ▸ 'Toon favorietenbalk'. Uiteraard kun je jouw favorieten blijven benaderen via de adresbalk.

Bladwijzerbalk-knop verwijderen

Open Safari en klik met behulp van een secundaire klik op een lege ruimte in de adresbalk. Kies voor de optie 'Pas knoppenbalk aan'. Sleep nu de optie 'Favorietenbalk' naar beneden uit de knoppenbalk, laat los om deze te verwijderen.

Lees ook: Safari favorieten gebruiken op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!