6 maart 2011

Safari: Bladwijzers sorteren op alfabetische volgorde

In Safari in er standaard geen mogelijkheid aanwezig om de bladwijzers te sorteren op alfabetische volgorde. Al jaren lang vraag ik mijzelf af waarom Apple deze optie nog steeds niet heeft toegevoegd aan Safari. Zeker wanneer je een groot aantal bladwijzers in het menu hebt staan raak je snel het overzicht kwijt omdat alles door elkaar staat. Natuurlijk heb je wel de mogelijkheid om handmatig de bladwijzers naar een andere positie te slepen.

Gelukkig zijn er een aantal betaalde third party tools die de bladwijzers voor je kunnen sorteren, maar er is ook een goede freeware optie beschikbaar. De gratis tool SafariSort van Sully's Rants doet precies wat de naam doet vermoeden, met één klik op de knop 'Sort' worden alle bladwijzers in Safari automatisch gesorteerd op alfabetische volgorde.

Een klein nadeel van SafariSort is dat deze Safari moet afsluiten voordat de bladwijzers kunnen worden gesorteerd. Je krijgt er echter wel een mooi geordend rijtje met bladwijzers voor terug.

SafariSort kun je gratis downloaden op de onderstaande webpagina:

http://www.safarisort.com/index.html

Ondertussen ga ik toch weer eens een poging doen bij Apple om deze functionaliteit standaard in Safari te krijgen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de speciale Feedback website van Apple: http://www.apple.com/feedback/Reacties


 • loeribas

  6 maart 2011 om 9:28

  Het bookmarks bestand (~l/Library/Safari/Bookmarks.plist) wordt wel een flink stuk groter!

 • Eric

  6 maart 2011 om 9:56

  Ik gebruik hiervoor al geruime tijd de “Safari Sorter.app” die het sorteren wel doet als Safari open staat.

 • Robin

  6 maart 2011 om 16:51

  Ik heb een dringende vraag over Safari, als ik op geschiedenis wissen klik staat het vinkje van reset Top Sites ook aan. Hoe zet ik dat standaard uit? Nu moet ik namelijk goed opletten dat ik niet gewoon op enter druk,

  alvast erg bedankt Appletips lezers :)

 • wally

  6 maart 2011 om 17:52

  Sleur je URL,s naar je sticky en alles staat op alfabet.

 • Aad

  4 februari 2013 om 11:08

  Safari kan dit bestand niet openen!!

 • Paul Gortemulder

  8 december 2013 om 13:36

  De app werkt bij mij ook niet, maar ik lees ook dat je, als je de bladwijzers links weergeeft, kan je een map kopieren naar het bureaublad, en daar in de macverkenner.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!