13 februari 2013

PopClip: Kopiëren, plakken en knippen op de iOS manier

PopClipIn OS X heb je twee manieren om te kopiëren, te plakken en te knippen. Je kunt hiervoor de muis gebruiken, door met de secundaire muisklik op een tekst te klikken of je kunt hoervoor toestcombinaties gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn cmd⌘ + C om te kopiëren en cmd⌘ + V om vervolgens te plakken, maar dan moet je die natuurlijk wel kunnen onthouden.

Het bedrijf Pilotmoon heeft hier een hele handige oplossing voor gevonden namelijk de applicatie PopClip. Deze applicatie, verkrijgbaar in de Mac app store, is naast handig ook erg herkenbaar, vooral voor de iOS gebruikers onder ons. De manier waarmee je kunt kopiëren, plakken en knippen is namelijk gelijk aan iOS.

Wanneer je een tekst selecteert, verschijnt er automatisch een klein venstertje boven de geselecteerde tekst met de mogelijkheden om te kopiëren, plakken en knippen. Identiek op dezelfde manier als in iOS.

popcliptest

Voor mensen die niet houden van omslachtige manieren als de muis, door eerst een heel menu af te scrollen of geen shortcuts willen hoeven te onthouden is PopClip de perfecte oplossing.

Naast het standaard kopiëren en plakken kun je ook verschillende extensies toevoegen aan deze applicatie. Op deze manier kun je bijvoorbeeld snel de geselecteerde tekst plakken in andere applicaties zoals: Twitter, Notities, Evernote, etc.

De applicatie kun je gratis uitproberen via de website van ontwikkelaar 'Pilotmoon'. Vanzelfsprekend zitten er beperkingen aan deze test-versie en dien je alsnog de applicatie aan te schaffen om gebruik te maken van alle beschikbare functies.

De volledige versie van de applicatie is te downloaden in de Mac App Store en is tijdelijk afgesprijsd van € 4,49 naar €2,69.

PopClip
PopClipCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Nicholas Moore
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD  € 10.99

Meer Freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • JustMac

  13 februari 2013 om 10:00

  Leuk bedacht, maar geeft mij maar gewoon cmd⌘ C/V/etc. Werk toch het snelst! :D

 • Julsa

  13 februari 2013 om 19:49

  Gebruik deze al een tijd en ben er helemaal aan gewend.
  Vooral de extensies maken het tot een, voor mij, onmisbaar proggie !

 • Vincent

  13 februari 2013 om 21:38

  Had eerst mijn twijfels over deze app, ook omdat cmd enz. goed werkt… Heb de app toch aangeschaft, en kan deze alleen maar aanraden. Vooral de vele plugin’s maken deze app wel nuttig.

 • macboekje

  14 februari 2013 om 0:18

  Maar Cmd-C en Cmd-V kan ik al dromen vanaf mijn eerste Apple, de IIc, met de eerste Appleworks! Daar heb ik geen aparte app voor nodig. Zal eens kijken wat de app verder biedt. Het is geen Freeware, begrijp ik, want je moet ervoor betalen.

 • Daniël

  14 februari 2013 om 23:35

  Dat Apple dit nog niet zelf heeft toegepast… Dit zou vooral handig zijn voor mensen die van Windows of iDevices komen, zonder dat het echte Mac gebruikers in de weg zit…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!