22 januari 2016

Het Debug-menu activeren in de Mac App Store

logo mac app store

OS X applicaties kun je eenvoudig vinden in de Mac App Store, via de store kun je applicaties downloaden, installeren en updaten. Ook wanneer er software-updates zijn voor OS X vind je deze terug in de Mac App Store applicatie.

In de Mac App Store applicatie zelf kun je een verborgen menu activeren, dit heet het Debug-menu. Met behulp van dit menu is het mogelijk om bijvoorbeeld cookies te verwijderen in de Mac App Store en geforceerd te zoeken naar updates. Hoe je dit Debug-menu activeert lees je terug in onderstaande procedure.

• Sluit de Mac App Store applicatie volledig af
• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Kopieer onderstaand commando
• Plak deze in een leeg Terminal venster
• Druk op enter om het commando uit te voeren

defaults write com.apple.appstore ShowDebugMenu -bool true

Debug mac app store activeren en raadplegen voor extra opties

Sluit Terminal af en open de Mac App Store applicatie, in de menubalk vind je nu het Debug-menu. Klik op het menu om de verschillende opties te bekijken, de meeste opties zijn bedoeld voor ontwikkelaars, maar de gewone gebruiker heeft er ook iets aan.

Je kunt opties activeren zoals het verbergen van beta (pre-release) updates, zoeken naar updates (start scan for updates), verwijder cookies, bekijk de download folder van de Mac App Store, etc. Wil je het Debug-menu weer verwijderen? Voer dan onderstaand commando uit in Terminal zoals in de bovenstaande procedure.

defaults delete com.apple.appstore ShowDebugMenu

Lees ook: Aankopen verbergen in de Mac App StoreReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!