20 oktober 2012

iOS 6iOS 6: De tekstgrootte van de straatnamen aanpassen

De nieuwe kaartenapplicatie in iOS 6 heeft zijn voor- en tegenstanders, naarmate de tijd vordert merk je duidelijk dat de basis erg goed is en duidelijk over bepaalde dingen zijn nagedacht. De applicatie is nog niet af, dit heeft Apple zelf al meegedeeld aan hun gebruikers.

De nieuwe kaarten applicatie heeft echter extra en andere opties dan de vorige Google Maps applicatie. Zo is er nu een turn-by-turn navigatie optie aanwezig, 3D kaarten (beperkt) en een strakker design. Daarnaast kun je de kaarten draaien in iedere richting en eenvoudig in en uitzoomen.

De instellingen voor de kaartenapplicatie bevat enkele handige functie, zo kun je het volume van de stem aanpassen en de notatie van de afstanden. Daarnaast kun je ook de labelgrootte aanpassen. Door deze optie kun je de kaartenapplicatie overzichtelijker maken door de labelgrootte van de straatnamen te verkleinen.

Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ Kaarten

Wanneer de labelgrootte op ‘Klein’ is ingesteld passen er een stuk meer straatnamen in je scherm. Hierdoor hoef je dus niet meer in te zoomen om meerdere namen te kunnen bekijken. Door deze optie door te voeren oogt de applicatie meteen cleaner. Uiteraard moet het wel nog leesbaar voor je blijven.

Meer tips over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Laurens Aandewiel

  20 oktober 2012 om 10:08

  Nu de stem nog aanpassen. Die klinkt zo dof of ligt dat aan mij?

 • Manfred

  20 oktober 2012 om 10:43

  Alleen de stem, is veel te laat met aanwijzingen zit regelmatig naast de route etc. Ik ben pro Apple maar dit

 • Moerie

  26 oktober 2012 om 19:03

  Heb deze app 3 weken gebruikt in de VS samen met Siri, weinig problemen gehad !! Eenmaal de route is geladen kan je (mag) data weer afleggen!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!