27 maart 2016

iOS 9iOS 9.3: Meerdere wachtwoorden gebruiken in Notities

iOS notitie ios

In de Notities applicatie is het mogelijk sinds iOS 9.3 om notities te beveiligen met een wachtwoord. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hier terug op appletips.

In principe gebruikt Notities één wachtwoord voor al je notities, toch is het mogelijk meerdere wachtwoorden te gebruiken. Helaas is het niet zo dat je per notitie aan kunt geven wat het wachtwoord is, maar wel voor een 'bepaalde periode'. Hoe dat precies ziet lees je hieronder terug.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Notities'
• Tik op 'Wachtwoord'
• Kies hier voor 'Stel wachtwoord opnieuw in'
• Log in met je Apple ID

notities wachtwoord opnieuw instellen

Nu heb je de mogelijkheid om het wachtwoord opnieuw in te stellen, kies een nieuw wachtwoord en bevestig met 'Gereed' te tikken. Vanaf nu gebruik je dit wachtwoord voor alle nieuwe notities die je beveiligt. Oude notities die al beveiligd zijn moet je nog steeds ontgrendelen met het 'oude' wachtwoord. Zo kun je meerdere wachtwoorden gebruiken.

Waar dient de optie 'Stel wachtwoord opnieuw in' voor?

Deze optie is vooral bedoeld voor gebruikers die het oude wachtwoord vergeten zijn, zo kunnen ze een nieuw wachtwoord invoeren met behulp van het Apple ID. Echter kunnen de oude notities niet worden ontgrendeld met het nieuwe wachtwoord, dat kan alleen met het 'oude' wachtwoord.

Let op, alleen iCloud notities kun je beveiligen met een wachtwoord

Lees ook: Notities beveiligen met een wachtwoord of Touch ID in iOS 9.3Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: