16 mei 2013

iOS: Snel domeinnamen invoeren

safari iosHet iOS toetsenbord is voorzien van enkele handige functies, zo kun je eenvoudig een 'E'typen met een trema of snel een uitroepteken toevoegen. Dit kun je allemaal doen door gedurende enige momenten op bijvoorbeeld de letter 'E' te tappen. Hierdoor zal je merken dat er een pop-up venster verschijnen met allemaal speciale varianten.

Wanneer je in de adresbalk van bijvoorbeeld Safari op de '.com' toets tapt gedurende enige momenten verschijnt er een pop-up venster met verschillende domeinen. Standaard zijn dit '.nl', '.be', '.net', enzovoorts, wanneer je meerdere domeinen wil toevoegen kun je dit eenvoudig doen met de onderstaande stappen:

• Open de Instellingen op je iDevice
• Tap vervolgens op 'Algemeen'
• Selecteer 'Toetsenbord'
• Tap hier op 'Toetsenborden'
• Selecteer 'Voeg toetsenbord toe…'

iosdomeinen

Voeg hier verschillenden toetsenborden aan toe, wanneer je bijvoorbeeld graag snel '.co.uk' wil raadplegen via de '.com' toets dien je het toetsenbord 'Engels (Ver. kon.)' te activeren. Voor andere domeinen kun je bijvoorbeeld het Duits, Frans, enzovoorts toetsenbord toe te voegen. Wanneer je vervolgens de '.com' toets enige momenten indrukt zal je merken dat in het pop-up venster meerdere domeinen zijn toegevoegd en gebruikt kunnen worden.

Meer tips over Toetsenbord kun je hier terugvinden.Reacties


  • Guido

    16 mei 2013 om 9:08

    Maar de grootste tip zou natuurlijk zijn wanneer je de ‘.com’ toets kan veranderen in een ‘.nl’ toets. Een functie die wat mij betreft standaard aan de taal-/toetsenbordinstelling van de gebruiker gekoppeld zou moeten zijn.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!